آخرین میزان تولید و مصرف آب در تهران

آخرین میزان تولید و مصرف آب در تهران

به گزارش لوازم فلزی میزان مصرف آب در تهران حدودا ۲ تا ۲.۵ درصد در هر سال رشد دارد و طبق آخرین آمار این استان هم اكنون بالاترین ركورد تولید آب را تجربه می كند كه این مقدار حدود ۴۳ هزار لیتر در ثانیه است درحالی كه مصرف آب آشامیدنی در تهران روزانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمكعب است كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۵۰ هزار مترمكعب افزایش مصرف اتفاق افتاده است.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، مردم شهر تهران در مقایسه با بقیه شهرهای كشور ۲۰ درصد و در مقایسه با برخی كشورهای اروپایی، ۳۰ درصد بیشتر آب آشامیدنی مصرف می كنند. این درحالی است كه هزینه تمام شده هر مترمكعب آب آشامیدنی در تهران ۲، ۵۰۰ تومان است درحالی كه به ازای هر مترمكعب ۶۰۰ تومان از مشتركین دریافت می شود.
طبق آخرین آمار مصرف آب آشامیدنی در تهران روزانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمكعب است كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۵۰ هزار مترمكعب افزایش مصرف اتفاق افتاده است. با اینكه یك روی سكه افزایش مصرف آب در تهران افزایش سالانه ۲ تا ۲.۵ درصدی جمعیت پایتخت است اما امسال، مصرف آب آشامیدنی در تهران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، چهار درصد رشد دارد كه این رقم بیشتر از رشد جمعیت سالانه تهران است.
طبق آماری كه مسئولان عرضه كرده اند، تهرانی ها روزانه به اندازه حجم دریاچه چیتگر آب شرب مصرف می كنند. ۲۰ درصد از كل آب آشامیدنی مصرفی در ایران، در تهران مصرف می شود كه این میزان در شهر تهران معادل یك میلیارد و ۶۰ میلیون مترمكعب و در استان تهران یك میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمكعب است. تهرانی ها ۴۰ لیتر بیشتر از سرانه مصرف آب آشامیدنی مصرف می كنند. سرانه مصرف روزانه آب آشامیدنی در كشور به ازای هر نفر ۲۱۰ لیتر است كه این میزان در تهران معادل ۲۵۰ لیتر است.
افزایش تولید ۴۰۰۰ لیتر در ثانیه
بر مبنای اعلام آبفای استان تهران، كرمی نژاد- معاون نظارت بر بهره برداری آبفای استان تهران- اعلام نموده است كه امسال به روش های مختلفی همچون بهسازی چاه ها، حفر چاه های عمیق، افزایش توان تولید تصفیه خانه های شش گانه تهران (حدود ۲۷۰۰ لیتر برثانیه) در مجموع حدود ۴۰۰۰ لیتر در ثانیه افزایش تولید داشته ایم كه به فراخور نیاز و تا آنجا كه امكان انتقال داریم، این منابع را انتقال داده ایم.
وی با اشاره به با وارد مدار شدن فاز دوم تصفیه خانه هفتم آب تهران در مهرماه امسال اضافه كرد: فاز دوم این تصفیه خانه حدود ۲.۵ مترمكعب ثانیه بر ظرفیت سامانه شرق، جنوب شرق و جنوب غربی تهران می افزاید و با ساخت، تجهیز و وارد مدار شدن تصفیه خانه ششم تهران در سال آتی، ۱۰ مترمكعب در ثانیه به ظرفیت آب تهران افزوده خواهد شد.
نحوه تامین آب مورد نیاز شرق و جنوب غرب تهران
معاون نظارت بر بهره برداری آبفای استان تهران هم چنین اظهار داشت: كمبود آب، شرق استان تهران را با حفر چاه های جدید، بهسازی چاه های قدیمی، افزایش برداشت آب از سد لتیان و وارد مدار كردن تصفیه خانه های اضطراری، به صورت موقت برطرف كردیم. بزودی با ساخت فاز دوم تصفیه خانه آب شهر پردیس و تكمیل خط انتقال آب از نیروگاه كلان به این تصفیه خانه، مشكل كمبود آب آن محدوده به صورت كامل برطرف خواهد شد.
كرمی نژاد در مورد پایداری آب شهرهای جنوب غرب استان تهران همچون پرند، نسیم شهر و اسلام شهر اظهار داشت: برای حل این مشكل علاوه بر افزایش تولید ۶۰۰ لیتری ناشی از بهسازی چاه ها و حفر چاه های جدید در آن محدوده و اجاره چاه های جدید، حدود ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب از تهران به اسلام شهر، پرند و نسیم شهر انتقال دادیم. شاخص ما برای تشخیص و اعلام بحران در یك محدوده، سامانه ۱۲۲ است و توجه داشته باشیم برای شهری با ۱۰۰ هزار اشتراك ۲۰ تا ۳۰ تماس از مشترك در روز نشان دهنده بحران و مشكل در آن منطقه نیست.
چرا آینده تامین آب در تهران تاریك است؟
درحالی میزان مصرف آب در تهران هر ساله رو به افزایش است كه نگرانی هایی درمورد تامین آب مورد نیاز این استان وجود دارد. از یك طرف جمعیت این استان رو به افزایش بوده و از سوی دیگر خیلی از طرح هایی كه قرار بوده آینده آبی این استان را تامین كنند، متوقف شده اند.
برآوردها نشان داده است جمعیت تهران در افق ۱۴۱۰ دو میلیون نفر افزایش خواهد یافت. پیشبینی ها از آن حكایت می كند كه تا سال ۱۴۱۰، ۵۸۰ هزار نفر به جمعیت پردیس، یك میلیون نفر به منطقه ۲۲ تهران و ۵۰۰ هزار نفر در حواشی تهران، به جمعیت اضافه شود و این مورد بحران آب را جدی تر می كند. میزان مصرف فعلی شهر تهران سالانه یك میلیارد و ۵۰ میلیون متر مكعب است.
از جانب دیگر طرح های آب رسانی از سد لار به كلان، آب رسانی از سد لتیان به پردیس، انتقال آب از طالقان به كرج و تهران و آب رسانی به صنایع تهران از سد ماملو، چهار طرح عمده تأمین آب تهران محسوب می شوند كه به علل مسائل مالی و بحث های محیط زیستی متوقف شده اند و اجرای آنها به حدود شش هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.



1398/04/28
11:40:52
5.0 / 5
4606
تگهای خبر: تولید , سرمایه , صنایع
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی