ساخت دستگاه ضدعفونی كننده كم مصرف و قابل حمل در كشور
لوازم فلزی: دستگاه ضدعفونی كننده دست و اشیاء با روش تركیبی پلاسما فرابنفش، توسط پژوهشگران دانشگاه گیلان و با هدف كمك به مدافعان سلامت كشور و در نظر گرفتن قدرت خرید عموم مردم كشور طراحی و ساخته شد.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، این دستگاه استریل کننده مدرن، کم مصرف و قابل حمل است و بمنظور پیشگیری در مبارزه با باکتری ها و ویروس ها به ویژه ویروس کرونا معرفی می شود.
اساس عملکرد این دستگاه بر پایه روش ترکیبی پلاسمای غیرحرارتی – تابش فرابنفش است که بخش پلاسمایی آن بر پایه تخلیه الکتریکی هوا عمل می کند و نیازی به کپسول های گاز رایج جهت تولید پلاسما نخواهد بود. در واقع این دستگاه علاوه بر ایجاد تابش فرابنفش در باند UVC (که منطقه ای بسیار بهینه برای میکروب کشی و ویروس زدایی توسط اشعه فرابنفش است)، به تولید یک باران شهابی ذرات سرد (حاوی ذرات حامله و برانگیخته، ازن) در محل نازل پلاسمایی دستگاه می پردازد، بدون آنکه هیچ گونه لطمه حرارتی به نمونه مورد نظر بزند.
از مزایای این دستگاه می توان به ویروس زدایی و باکتری زدایی با روش خشک و غیرحرارتی و بدون نیاز به مواد شیمیایی مانند الکل، عدم استفاده از آب برای شستشو، عدم ایجاد طعم و بوی شیمیایی در مواد خوراکی، کوچک، کم مصرف و قابل حمل و مناسب برای محیط های اداری و خانگی و دوستدار محیط زیست اشاره نمود.
برمبنای اعلام وزارت علوم، فاز طراحی و ساخت دستگاه، توسط علی دژپور دانشجوی دکتری فیزیک، مریم نیل کار دانشجوی دکتری فیزیک و دکتر ساعد جعفری عضو هیئت علمی گروه فیزیک- دانشیار فیزیک پلاسمای دانشگاه گیلان انجام شده است و پروسه ستاندن تاییدیه های فنی و بهداشتی و نیز ثبت اختراع آن در حال پیگیری است.
منبع: metalsaz.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب