بذرهایی كه مقرر است آرد و نان شود، خوراك دام و طیور می شود!

بذرهایی كه مقرر است آرد و نان شود، خوراك دام و طیور می شود!

به گزارش لوازم فلزی رئیس نظام صنفی كشاورزی اظهار داشت: بسیاری حاضر نیستند بذر گندم و جویی كه ذخیره كرده اند را وارد بازار كنند چون قیمت تعیین شده  برایشان صرفه اقتصادی ندارد. از طرفی چون قیمت خوراك دام و طیور بالا رفته برایشان به صرفه تر است كه بجای  فروش بذر گندم به كشاورز و تبدیل آن به گندم، آرد و نان... آنرا با قیمت بالاتر به دامداران و مرغداران بفروشند  تا غذای دام و طیور شود.



محمد شفیع ملک زاده در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا کشاورزان با کمبود بذر مواجهند یا خیر؟ اظهار نمود: باوجود اینکه خیلی از کشاورزان هیچ تصمیمی برای کاشت گندم و محصولات راهبردی ندارند اما همان درصد کمی هم که می خواهند برای کاشت محصولات راهبردی اقدام نمایند در تامین بذر گرفتار مشکل شده اند.

وی افزود: توزیع کننده ها یعنی تعاونی ها و مراکز خدمات کشاورزی نتوانستند بذر مورد نیاز کشاورزان را تامین کنند. از طرفی نرخ تعیین شده ۳۵۰۰ تا ۳۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو بذر گندم که قرار بود به کشاورز تحویل داده شود نیز رعایت نمی گردد و کشاورزان مجبور هستند بذر مورد نیاز خودرا از بازار سیاه به قیمت هر کیلو ۶۰۰۰ تومان تهیه کنند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی با اعلان اینکه کمبود بذر گندم و جو و گرانی آن در بازار سیاه بتازگی کشاورزان را گرفتار مشکل کرده است، اظهار داشت: کشاورزی که می خواهد جو بکارد باید بذر اصلاح شده با قیمت مناسب در اختیار داشته باشد اما بذر با قیمت مناسب در بازار نیست. همین طور در بازار، جو کمتر ازکیلویی ۴۵۰۰تومان وجود ندارد و این در حالیست که دولت نرخ خرید تضمینی جو را برای سال آینده ۲۳۷۰تومان تعیین کرده است.

به گفته وی بسیاری حاضر نیستند بذر گندم و جویی که ذخیره کرده اند وارد بازار کنند چون قیمت تعیین شده برایشان صرفه اقتصادی ندارد. از طرفی چون قیمت خوراک دام و طیور بالا رفته برایشان به صرفه تر است که بجای فروش بذر گندم به کشاورز و تبدیل آن به گندم و آرد و نان...آن را با قیمت بالاتر به دامداران و مرغداران بفروشند تا غذای دام و طیور شود که این معامله برای خریدار و فروشنده دو سر سود است.

ملک زاده در آخر اظهار داشت: نیازمند اصلاح قیمت خرید تضمینی هستیم تا به این وسیله انگیزه کشاورزان برای کاشت محصولات راهبردی بالاتر رود و نقدینگی آنها تامین گردد و بتوانند از پس افزایش هزینه های تولید بر آیند. در غیر این صورت خودکفایی در بعضی محصولا ت همچون گندم از بین می رود و دولت مجبور است امسال بین ۸ تا ۱۰میلیون تن گندم وارد کند.




منبع:

1399/08/27
21:16:15
5.0 / 5
1176
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی