معاون فناوری وزیر علوم در نشست روسای پارك ها مطرح كرد

رشد ناچیز اعتبارات پارک ها نسبت به تورم

رشد ناچیز اعتبارات پارک ها نسبت به تورم

به گزارش لوازم فلزی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با اعلان اینکه در سال 99 میزان اعتبارات ما 604 میلیارد تومان بوده است، ولی این میزان در سال 1400 به 1200 میلیارد تومان رسید که افزایش 7 تا 9 درصدی داشته است، اظهار داشت: اعتبارات پارک ها نیز رشد خوبی نداشته است.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا دکتر علی خیرالدین امروز در نشست روسای پارک های علم و فناوری که در محل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، قرار گرفتن پیشرفت های علم و فناوری بعنوان گفتمان پایه و قرار گرفتن شرکت های دانش بنیان بعنوان مصادیق اقتصاد دانش بنیان را از تاکیدات مقام معظم رهبری دانست و اضافه کرد: در این راستا ایجاد معاونت فناوری و نوآوری از برنامه های پیشنهادی وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی بود و توانستیم این معاونت را ایجاد نماییم تا بتوانیم موجب ارتقای فاکتورهای شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری شویم.
وی، بهبود و ارتقای فاکتورهای فناوری و نوآوری کشور، تحقق اهداف اسناد بالادستی و قوانین مصوب، بسترسازی برای فعالیت نخبگان و ایجاد گفتمان فناوری و نوآوری، بازنگری ساختار و ایجاد آرایش متناسب با اکوسیستم فناوری را از اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم برشمرد.
خیرالدین با تکیه بر این که بناداریم با ایجاد این معاونت بستری مناسب برای نخبگان علمی ایجاد نماییم، خاطرنشان کرد: از سال ۸۳ نام وزارت آموزش عالی به نام "علوم، تحقیقات و فناوری" تغییر نام یافت که بخش فناوری در این وزارتخانه مغفول مانده است.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم یکی از با اهمیت ترین ماموریت های این معاونت را تمرکز و سطوح آماری نوآوری میانی و افزایش متقاضیان ورود به مراکز رشد و پارک های علم و فناوری دانست و اظهار داشت: سیاست گذاری و برنامه ریزی توسعه فناوری و نوآوری، ثروت آفرینی بوسیله شبکه سازی و افزایش توانمندی های فناورانه از دیگر ماموریت های این معاونت است.
وی ضمن اشاره به رونمایی از زیست بوم فناوری و نوآوری در مراسم امروز در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، اظهار نمود: در این زیست بوم وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری دو متولی اصلی حوزه فناوری تعریف شده اند و پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها و بنیاد ملی نخبگان و صندوق نوآوری و شکوفایی از دیگر بازیگران این زیست بوم به شمار می روند.
رتبه جهانی تولید علم و فناوری ایران
خیرالدین ضمن اشاره به رتبه ۱۶ ایران در تولید علم در جهان و رتبه یک تولید علم در منطقه، اظهار داشت: این رتبه ها نشان داده است که سرمایه گذاری خوبی در کشور در حوزه تحقیقات بنیادی صورت گرفته است، ولی لازم است از آن صیانت نماییم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بیان رتبه های جهانی ایران در دو شاخص نوآوری و فناوری پرداخت و افزود: ایران در شاخص فناوری دارای رتبه جهانی ۹۵ در سال ۲۰۱۱ بوده است که این رتبه در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۷۱ رسیده است.

به نقل از ایشان، رتبه جهانی ایران در شاخص نوآوری در سال۲۰۱۴، ۱۲۰ بوده است که این رتبه در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۶۰ رسیده است.
خیرالدین با اشاره به اینکه ما در زمینه نوآوری در ابتدای راه هستیم و باید رتبه ها را ارتقا دهیم، اظهار داشت: بحث فناوری برای وزارت علوم بسیار مهم می باشد، چونکه نشان داده است در چه زمینه ای باید کار نماییم و بر این اساس ما برنامه هایی در زمینه های اشتغال، رصد فناوری، برگزاری جشنواره های فناورانه و مهارتی، گرنت فناوری و تعاملات بین المللی داریم.

ظرفیت اشتغال در دانش بنیان ها
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با تکیه بر این که بیش از ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی می سازند، اضافه کرد: ولی بیش از ۶۰ درصد دانش آموختگان رشته های مهارتی جذب بازار کار شدند، ضمن آنکه حدود ۵۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی وارد شرکت های دانش بنیان شده اند.
وی ضمن اشاره به پیشنهاد اجرائی شده دانشگاه شریف در حوزه ایجاد مدرسه اشتغال از برنامه وزارت علوم جهت راه اندازی این مدرسه در سایر دانشگاه ها آگاهی داد و اظهار داشت: این مدارس در جهت کارآفرین کردن دانشجویان به راه افتاده است و برمبنای تعاریف، کارآفرین فردی است که علاوه بر ایجاد شغل برای خود، برای دیگران اشتغال زایی داشته باشد.
نقش شرکتها در توسعه دانش بنیان کشور
خیرالدین ضمن اشاره به نقش شرکت های دانش بنیان در دوران کرونا، تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان تاثیر ۵۰ درصدی در حوزه تولیدات ملزومات این دوران چون تولید ماسک و تجهیزات پزشکی داشته اند و شرکت های پارکی ۷۲ میلیاردریال درآمد و ۸۰ میلیون دلار صادرات داشتند.
زیر ساخت نوآوری در کشور
معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: بیش از ۵۰ هزار شغل در پارک ها ایجاد شده، همین طور ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد فناور و ۱۸۰۰ شرکت دانش بنیان در پارک های علم و فناوری به راه افتاده است.
وی اشاره کرد: بیش از ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور داریم که ۱۱ پارک، دانشگاهی هستند. علاوه بر آن ۲۳۳ مرکز رشد به وجود آمده است.
خیرالدین به میزان اعتبارات این حوزه اشاره نمود و اظهار داشت: در سال ۹۹ میزان اعتبارات ۶۰۴ میلیارد تومان بوده است، ولی این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰۰ میلیارد تومان رسید که افزایش ۷ تا ۹ درصدی داشته است.

معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم اشاره کرد: بودجه پارک های فناوری نسبت به تورم رشد مناسبی نداشته است.




منبع:

1400/09/30
14:17:20
5.0 / 5
692
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بازار , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی