مدیر دفترمحیط زیست شركت آب منطقه ای فارس مطرح كرد؛
بخش كشاورزی، تولیدكننده بیشترین پساب در كشور
لوازم فلزی: مدیر دفتر محیط زیست و كیفیت منابع آب شركت آب منطقه ای استان فارس، اثر پساب یا زهاب كشاورزی بر محیط زیست را مورد بررسی قرار داده و بر مخرب بودن آن تاكید كرده است.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقه ای فارس، محمدرضا سربی، پساب بیشترین حجم پساب (زهاب) وارد شده به محیط زیست را سهم بخش كشاورزی دانسته و راهكارهایی برای كاهش میزان آلایندگی این پساب و اثرات مخرب آن بر زیست بوم ها نمایش كرده است.
این مقام مسئول گفته است، در سالیان اخیر، رشد جمعیت و نیاز روز افزون به غذا سبب توسعه كشاورزی و افزایش سطح كشت شده و طبق آمار موجود در كشور، علاوه بر اینكه بخش كشاورزی دارای بیشترین مصرف آب یعنی حدود 92 درصد (حدود هفتاد و پنج میلیارد مترمكعب در سال) است، از 32 میلیارد متر مكعب حجم كلی فاضلاب های تولید شده، این بخش با بیشترین مقدار یعنی87 درصد ( حدود بیست و هشت میلیارد مترمكعب در سال) پساب یا زهاب را تولید می كند."
سربی اضافه كرده است: "حجم عمده این پساب ها به سبب نبود سیستم تصفیه، معمولا به طور مستقیم وارد طبیعت شده و می تواند سبب تخریب كیفی منابع آب شود؛ آلاینده های موجود دراین پساب ها شامل تركیبات نیتروژن و فسفر و رسوبات آغشته با آرسنیك، روی و جیوه و هم چنین نمك هایی مثل سدیم، پتاسیم، منیزیم و بی كربنات است. ورود این آلاینده ها علاوه بر اثر مستقیم زیانبار می تواند به طور غیر مستقیم سبب تغییر مقدار اكسیژن محلول، اسیدیته و تبادلات شیمایی و یونی در محیط شود."
مدیر دفتر محیط زیست آب منطقه ای فارس اضافه كرده است: " امروزه به منظور برداشت محصول بیشتر، استفاده گسترده از مواد شیمیایی مختلف نظیر كودهای شیمیائی، علف كش ها وحشره كش ها بسیار متداول می باشد. این مواد شیمیایی در موارد زیادی بالاتر از حد استاندارد مصرف شده و آلودگی بیشتر منابع آب سطحی و زیرزینی را سبب می شوند."
او ادامه داده است: "معمولا این مواد شیمیایی قابلیت حلالیت زیادی در آب دارند و سپس حمل به جریانات سطحی یا نفوذ به آبخوان های زیرزمینی سبب آلودگی این منابع را فراهم می كند؛ با ورود مداوم این آلاینده ها به منابع آب، غلظت و تراكم آنان به تدریج زیاد شده و می توانند بعنوان تهدیدی برای منابع آب آشامیدنی، حیات آبزیان، آبیاری مزارع و فعالیتهای تفریحی تلقی شوند. آلودگی منابع آب آشامیدنی، بهره برداری از آنان را با محدودیت، روبرو و تامین آب شرب سالم را با زحمت بیشتری همراه كرده است. "
سربی خاطرنشان كرده است: "علاوه بر وجود مشكلاتی مثل كاهش بارش، افزایش درجه حرارت زمین و افزایش مصرف آب كه همگی سبب كمبود كمی آب شده، مشكل كاهش كیفی منابع آب باز باید بعنوان عاملی مهم كه به طور مستقیم و غیرمستقیم با حیات و سلامت بشر ارتباط دارد لحاظ شود."
مدیر دفتر محیط زیست آب منطقه ای فارس برای كاهش بار آلودگی زه آب های كشاورزی، هفت پیشنهاد مشخص را نمایش و تاكید كرده است: استفاده از كودها و سموم شیمیایی تنها در محدوده استاندارد و مجاز، حفظ و نگهداری از پوشش گیاهی در زمستان و اجتناب از آیش به منظور جذب نیتروژن و سایر مواد مغذی، به كارگیری روش های نوین آبیاری در مزارع برای كاهش مصرف آب و پساب حاصل از آن، حفر و مدیریت زه كش های مزارع، آموزش كشاورزان درباب نحوه صحیح استفاده از كودها و سموم شیمیایی، استفاده از ممنوعیت های قانونی استفاده از كود و سموم شیمیایی و اجرای طرح ها و برنامه های تصفیه و استفاده دوباره از پساب های كشاورزی، در این زمینه كمك كننده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب