معاون وزیر صمت اعلام كرد

شفاف سازی دربازار پتروشیمی باواقعی سازی سهمیه های صنایع پایین دست

شفاف سازی دربازار پتروشیمی باواقعی سازی سهمیه های صنایع پایین دست

به گزارش لوازم فلزی معاون امور صنایع وزارت صمت از به روز رسانی سهمیه مواد پتروشیمی بنگاه های دارای سهمیه بالا در سامانه بهین یاب خبرداد.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از وزارت صمت، مهدی صادقی نیارکی در نشست مشترک با رؤسای سازمان های صمت ۱۰ استان کشور که ۷۰ درصد واحدهای پتروشیمی را تحت پوشش دارند، با مرور روند عرضه محصولات پتروشیمی از سال ۹۷ تابحال از هدایت عرضه و تقاضای این محصول به سمت افزایش تولید و کاهش تقاضای غیر واقعی اطلاع داد.
معاون امور صنایع زارت صمت ضمن اشاره به مدیریت وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در اوج مصرف و تغییرات شدید نرخ ارز، خاطرنشان کرد: با رصد وضعیت آمار تولید بنگاه های صنعتی و انطباق آن با میزان تقاضای خرید این محصولات در سنوات قبل، امکان افزایش تولید با عنایت به افزایش حجم معامله محصولات پتروشیمی نسبت به سنوات قبل فراهم گشته است.
صادقی نیارکی پیاده سازی طرح افق (استانداردسازی فاکتور و قیمت) به منظور ایجاد زیرساخت مناسب برای مدیریت بهینه تقاضای مواد پتروشیمی و اصلاح ساز و کار تخصیص سهمیه مواد پتروشیمی را اقدامات وزارت صمت برای شفاف سازی در فرایند تولید عنوان نمود و اظهار داشت: با اجرای اصلاحات انجام گرفته توسط دفاتر تخصصی وزارتخانه موفق به کنترل رقابت فزاینده مواد اولیه عرضه شده در بورس کالا برای واحدهای مصرف کننده PVC، BOPP، PP نساجی، PP شیمیایی، PET نساجی و SBR شدیم.
معاون امور صنایع وزارت صمت خطاب به استان ها بر رصد مستمر وضعیت آمارتولید واحدهای تولیدی تصریح کرد و اظهار داشت: مواد اولیه خیلی از صنایع پایین دستی نظیر صنایع غذایی، نساجی، کفش، مصنوعات پلاستیکی، رنگ و رزین و… وابسته به محصولات پتروشیمی است و اگر سهمیه های واحدهای تولیدی به صورت مستمر توسط سازمان های صمت استانی رصد و نظارت نشود، امکان ایجاد فضا برای سوء استفاده و کمبود تصنعی محصولات فراهم خواهد شد.
صادقی نیارکی تصریح کرد: استان ها باید نسبت به ثبت آمار دقیق تولید توسط واحدهای صنعتی و تأیید آن اهتمام جدی داشته باشند و برپایه میزان واقعی تولید، سهمیه ها اختصاص پیدا کند. همینطور سازمان های صمت استانی و سازمان حمایت باید بر روند تولید بنگاه ها بعد از خرید محصولات پتروشیمی نظارت مستمر داشته باشند.
معاون امور صنایع وزارت صمت اضافه کرد: پالایش مستمر میزان آمار تولید بنگاه های صنعتی متناسب با میزان خرید محصولات پتروشیمی علاوه بر ایجاد آرامش در بازار این محصولات منجر به کنترل نوسانات شدید در اثر رقابت فزاینده برای صنایع پایین دست مصرف کننده محصولات پتروشیمی می شود.
معاون امور صنایع وزارت صمت در ادامه با مقایسه وضعیت عرضه محصولات پتروشیمی طی ۸ ماهه سالهای ۹۶ تا ۹۹ اضافه کرد: با مقایسه ۸ ماهه سال ۹۹ نسبت به ۹۸ با اجرای اصلاحات انجام گرفته نه تنها شاهد التهاب در بازار نبودیم بلکه حجم معاملات در بورس که نشان از رونق در فضای تولید را دارد از افزایش ۲۶ درصدی برخوردار بوده است. همینطور با مقایسه سال ۹۹ با سال ۹۷ که اوج التهابات در بازار بود، شاهد افزایش ۱۰ درصدی حجم معامله و کاهش ۵۵ درصدی تقاضای غیر موثر در بازار بودیم، که این اتفاقات در این ایام به رغم افزایش ۲۸۰ درصدی نرخ ارز رخ داده است.
صادقی نیارکی ضمن اشاره به همکاری استان ها در ساماندهی وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی، تصریح کرد: با مقایسه وضعیت عرضه و تقاضا محصولات پتروشیمی در مقایسه با سال ۹۶ که التهابی در بازار وجود نداشت هم شاهد افزایش ۳۳ درصدی حجم معامله و ۱۶ درصدی عرضه محصولات در بازار بورس هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با اصلاح سهمیه همه واحدهای صنعتی متناسب با ثبت آمار تولید و اجرای کامل طرح افق (رصد مستمر سهمیه ها به صورت سیستمی) علاوه بر حفظ ثبات در روند عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی، امکان فرصت سازی برای واسطه گران به حداقل رسیده و تأمین مواد اولیه با سرعت بیشتری بدست مصرف کننده واقعی خواهد رسید.
معاون امور صنایع وزارت صمت در پایان بر ضرورت افزایش تولید در محصولات ملتهب همچون انواع پلی پروپیلن ها، انواع پلی اتیلن ترفتالاتها و دی اتیلن هگزانول اشاره نمود و ریشه اصلی نابسامانی توزیع محصولات پتروشیمی را کمبود مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دست برشمرد و لازم است برنامه ریزی از جانب وزارت نفت بری افزایش تولید این محصولات صورت گیرد.
وی همینطور نظارت شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر عرضه هفتگی محصولات ملتهب را به منظور پیشگیری از ایجاد زمینه های واسطه گری را درخواست نمود.

1399/10/15
23:52:39
0.0 / 5
913
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینکهای لوازم فلزی
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی