پیشنهاد تفکیک وظایف بازسازی بین دولت و بخش خصوصی
لوازم فلزی: الزامات بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی در نشست کمیسیون عمران، راه اندازی و امور زیربنایی اتاق تجاری تهران بررسی گردید.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، در سی اُمین نشست کمیسیون عمران، راه اندازی و امور زیربنایی اتاق تجاری تهران که بصورت ویژه با حضور نمایندگان تشکل های حوزه ساخت برگزار گردید، ابعاد مختلف لطمه های وارد شده به خانه های مردم و الزامات بازسازی و نوسازی این واحدهای مسکونی مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای جلسه، محمود نجفی عرب رییس اتاق تهران با اشاره به عملکرد این نهاد در روزهای جنگ و بعد از آن اظهار داشت: با وجود شرایط دشوار و تهاجم نظامی، کارهای اتاق تهران متوقف نشد و جلسات بصورت آنلاین اجرا شد. موضوعات در دستورکار نیز طبق روال پیگیری و مستندسازی شدند. همین طور در طول این مدت، شش اتاق فکر با حضور اعضاء هیات نمایندگان، کارشناسان و صاحب نظران تشکیل شد که در آنها مباحث مختلف بصورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
نجفی عرب اضافه کرد: فعالان اقتصادی بخش خصوصی هم اکنون با مشکلات مختلفی روبه رو هستند. در این جهت گفت وگوهایی با دولت انجام شده و چندین کارگروه مشترک با حضور وزرای مختلف تشکیل شده که نمایندگانی از اتاق نیز در آنها حضور دارند. تا حالا نزدیک به ۴۴ موضوع برای تسهیل امور اقتصادی شناسایی شده و پیشنهادهایی نیز در عرصه های مختلف کسب وکار مصوب شده که تعدادی از آنها نیازمند تدوین بخشنامه اجرائی است. اتاق تهران آمادگی خودرا برای مشارکت دراین خصوص اعلام نموده است.
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین محورهای روزهای بعد از جنگ، موضوع مسکن سازی و بازسازی خانه های تخریب شده است که با مشارکت تیم اقتصادی دولت بررسی شده است. در روزهای جنگ، تمرکز اصلی بر تامین کالاهای اساسی مانند دارو و غذا بود، اما بعد از آن، پیشنهادهایی برای سایر بخش ها نیز عنوان شد که تعدادی از آنها مورد پذیرش قرار گرفته است.
بازسازی، نیازمند تقسیم کار دقیق
در ادامه جلسه، ایرج رهبر، رییس کمیسیون عمران اتاق تهران، با تکیه بر لزوم تقسیم وظایف میان تشکل ها متناسب با شرایط کشور، اظهار داشت: باتوجه به ارتباط مستقیم مسایل عمرانی با مشکلات روز مردم، لازم است کمیسیون با همکاری تشکل ها، پیشنهادهای عملیاتی تهیه و به مسئولان ارائه نماید.
او اضافه کرد: ابتدا باید اسکان موقت برای خانوارهای بی خانمان در اولویت قرار گیرد. انجمن های مرتبط پیش قدم شده اند و برخی واحدهای خالی را برای این منظور اختصاص داده اند. همین طور پیشنهادهایی برای همکاری با دولت جهت تسهیل امور در دست تهیه است.
رهبر با اشاره به روند واگذاری مسئولیت بازسازی اظهار داشت: در ابتدا این مسئولیت به بنیاد مسکن واگذار شده بود، اما اجرای آن با مشکلاتی همراه شد و در نهایت شهرداری ها بصورت جزئی این مسئولیت را بر عهده گرفته اند. بودجه پیشنهادی برای بازسازی، حدود هزار میلیارد تومان برآورد شده که باید به سرعت اختصاص یابد. روند کند بازسازی نیز ناشی از محدودیت های منابع و نبود مدیریت متمرکز است.
او همین طور پیشنهاد کرد که شهرداری ها در بازسازی ساختمان های چندواحدی، با افزایش تراکم ساختمانی، امکان فروش طبقات اضافی را برای جبران خسارات فراهم آورند.
رهبر با اشاره به نقش مهندسان و سازمان نظام مهندسی، اظهار داشت: باید خدمات طراحی، نظارت و مدیریت ساخت برای بازسازی، بصورت رایگان ارائه شود. همین طور مدیریت ساخت مساجد و مجتمع های تخریب شده را نیز می توانیم بصورت داوطلبانه و رایگان بر عهده بگیریم.
او تاکید کرد: علاوه بر مسکن، به تامین لوازم ضروری خانوارها نیز باید توجه گردد تا بازسازی زندگی بصورت کامل محقق شود.
تفکیک وظایف بخش دولتی و خصوصی
محسن بهرامی ارض اقدس، دیگر عضو کمیسیون، پیشنهاد نمود موضوع بازسازی به دو بخش دولتی و خصوصی تفکیک شود. بگفته او، دستگاه های دولتی مسئول تامین منابع و بازسازی واحدهای خود هستند و اتاق تجاری باید تمرکز خودرا بر بازسازی مناطق مسکونی مردم و بخش خصوصی بگذارد.
وی با اشاره به تجربیات خود در بازسازی مناطق جنگ زده خوزستان و زلزله بم، بر لزوم استانداردسازی مصالح ساختمانی تاکید کرد و اظهار داشت: باید بر کیفیت مصالح و اجرای مقررات فنی نظارت دقیقی صورت گیرد.
او اظهار داشت: بجای تمرکز بر ساخت پناهگاه و ادامه جنگ، باید نظام مهندسی اصلاح گردد که با ساخت وسازهای مقاوم، از تکرار خسارات جلوگیری شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب