دلار بورسی چقدر قیمت می خورد؟

دلار بورسی چقدر قیمت می خورد؟

لوازم فلزی: در حالی در هفته پیش رو بازار بورس میزبان بخشی از ارزهای صادراتی و آغاز معاملات آن است كه تابحال به صورت رسمی هیچ گونه شفاف سازی در ارتباط با نحوه معاملات و قیمت گذاری آن از جانب دستگاه های ذیربط انجام نشده است، اما خبرها از این حكایت دارد كه احیانا نرخ پایه حدود ۶۵۰۰ تومان برای دلار تعیین و معاملات بورسی صورت خواهد گرفت.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، پس از آنكه اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی به تمامی واردكنندگان باعث تولید رانت و مشكلاتی در حوزه ارزی شد، سرانجام سیاستگذاران تصمیم به اولویت بندی كالاهایی كه شامل ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات می شوند، گرفتند و در سوی دیگر بیش از ۱۰۰۰ قلم كالا را از واردات ممنوع كردند.

در اولویت بندی انجام شده برای اختصاص ارز سه گروه كالایی قرار گرفت؛ یكسری از كالاها اساسی و حیاتی بوده و بر مبنای درآمدهای نفتی تامین ارز می گردد. دومین گروه مواد اولیه كارخانجات و كالاهای ضروری هستند كه با استفاده از صادرات كالاهای غیرنفتی تامین ارز خواهند شد. اما سومین گروه آنهایی هستند كه بر مبنای درآمد ارزی از محل ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی و همینطور ارز صادركنندگان خرد به آنها ارز اختصاص یافته و در اولویت بعدی قرار دارد.

اما به تازگی دولت تصمیم گرفت تا برای كالاهای گروه سوم سیاست دیگری را در پیش بگیرد و آن ورود ارز ناشی از ۲۰ درصد از صادرات غیرنفتی به بورس و معاملات آن بر اساس نرخی توافقی بود كه این نرخ می تواند سومین نرخ تعیین شده برای واردات كالا باشد. بر مبنای بخشنامه دولت كلیه صادركنندگان به غیر از صادركنندگان فرآورده های نفتی، پتروشیمی، محصولات فولادی و فلزات رنگی كه فهرست آنها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت(صمت) اعلام شده، می توانند ارز حاصل از صادرات خویش را به نرخ رسمی به واردات كالاهای گروه سه كه توسط وزارت صمت ابلاغ می شود، اختصاص دهند. آنها می توانند حق استفاده از گواهی صادراتی را در بازار بورس با نرخ رقابتی به واردكنندگان این گروه از كالاها واگذار كنند. نحوه فروش ارز حاصل از صادرات این قبیل از كالاها و واگذاری گواهی صادراتی آنها قرار بود كه به باعث دستورالعملی توسط سازمان بورس و با همكاری بانك مركزی به وزارت صمت عرضه شود.

گرچه توضیح مشخصی از هیچ یك از دستگاه های مربوطه درباره جزئیات معاملات ارز در بورس اعلام نشده و ساز و كار آن رسانه ای نشد، اما اخبار دریافتی از مسئولان مربوطه از این حكایت داشت كه ظاهرا مقرر است صادركنندگانی كه مشمول عرضه ارز خود در سامانه نظام یكپارچه ارزی(نیما) نمی شوند، بتوانند با دریافت برگه ای از بانك مركزی ارز خویش را در بورس معامله كرده و واردكنندگان آنها را خریداری كنند. آنچه كه اعلام می گردد این است كه این برگه ها با عنایت به قیمت ارز در بازار آزاد و همینطور عرضه و تقاضا ارزش گذاری می گردد. تابحال هم نرخ مشخصی اعلام نشده و تنها معاون اول رئیس جمهوری عنوان كرده كه از هفته آینده قیمت جدیدی برای ارز شكل خواهد گرفت.

با این حال شنیده ها از این حكایت دارد كه قیمت ارز كه بر مبنای نرخ بازار آزاد خواهد بود، بین ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان بوده و احیانا ۶۵۰۰ تومان قیمت گذاری می گردد. این در شرایطی است كه هم اكنون قیمت دلار در بازار آزاد به حدود ۸۰۰۰ تومان و بالاتر می رسد.

گرچه دولت و بانك مركزی بعد از اجرای سیاست جدید ارزی خود از ۲۱ فروردین ماه رسما اعلام نمودند كه بازار آزاد را به رسمیت نمی شناسند، اما در هر صورت اگر قرار باشد كه نرخ جدیدی برای ارز صادراتی خارج از ۴۲۰۰ تومان تعیین شود، رسما دلار چهار نرخی خواهد شد به گونه ای كه هم اكنون نرخ ۳۸۰۰ تومان برای كالاهای اساسی(شامل دریافت یارانه ۴۰۰ تومانی)، ۴۲۰۰ تومان برای وارداتی كه در سامانه نیما مشمول دریافت ارز هستند، نرخ سوم در بورس تعیین می گردد و نرخ چهارم همانی خواهد بود كه در بازار آزاد وجود دارد.




1397/04/08
20:07:52
5.0 / 5
5806
تگهای خبر: بازار , دولت , صادرات , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی