آمادگی نیروگاه های برق حرارتی برای تابستان

آمادگی نیروگاه های برق حرارتی برای تابستان

به گزارش لوازم فلزی معاون شركت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان این كه یكی از برنامه ها این است كه نیروگاه ها بر مبنای طراحی محیط ساخته شوند، اظهار داشت: در این راستا ارتفاع هر منطقه در نظر گرفته می شود و بر مبنای آن نیروگاه طراحی می شود.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، عبدالرسول پیشاهنگ در نشست خبری كه بامداد امروز برگزار گردید با بیان این كه ۸۵ درصد ظرفیت تولید برق ایران در اختیار نیروگاه های برق حرارتی است اظهار نمود: این در حالیست كه این نیروگاه ها، ۹۵ درصد برق كشور را تولید می كنند و باید با در سرویس نگهداشتن این نیروگاه ها و نگه داری از آنها، برای تابستان آمادگی كامل داشته باشیم.
وی با بیان این كه ظرفیت نصب شده كشور، ۸۱ هزار مگاوات است توضیح داد: ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برق آبی، ۶۰۰۰ مگاوات در اختیار صنایع، ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه اتمی، ۳۰۰۰ مگاوات تولید پراكنده و ۶۸ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی است.
معاون راهبری تولید شركت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان این كه به ازای هر ۱۰۰۰ متر كه از سطح دریا ارتفاع پیدا می نماییم، ۱۲.۵ درصد از ظرفیت نیروگاه ها كم می شود، به سن نیروگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: در ایران نیروگاه هایی با سن ۶۰ سال و هم چنین با سن نزدیك به چند ماه فعالیت می نمایند و باید گفت نیروگاه هایی كه ۶۰ سال عمر دارند، با تولید و راندمان اولیه خودشان در مدار تولید قرار دارند.
پیشاهنگ افزود: در واقع زمانی كه سن نیروگاه ها بالا می رود، باید تمهیداتی به كار ببریم كه بتوانیم از آنها بهره برداری اولیه را داشته باشیم.

ابلاغ ۹۳ هزار و ۹۳۰ مگاوات تعمیرات نیروگاه ها
ایشان در ادامه با بیان این كه در شهریور هر سال به همه نیروگاه ها ۹۵ هزار مگاوات برنامه تعمیرات ابلاغ می شود، اظهار نمود: سال گذشته، ۹۳ هزار و ۹۳۰ مگاوات تعمیرات نیروگاه ها ابلاغ گردید.
معاون راهبری تولید شركت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان این كه تعمیرات نیروگاه ها بر مبنای هشت پارامتر انجام می شود، توضیح داد: آمادگی گروه های تعمیراتی، سوخت نیروگاه ها، نیاز، مصرف، حوادث و … همچون این پارامترها هستند. همه نیروگاه ها از ۱۵ آبان تا ۱۵ دی ماه برنامه تعمیراتی دارند.
به قول وی، میزان تعمیرات هم اكنون ۹۲.۸ درصد پیشرفت دارد و تا ۱۵ خرداد ماه تمام می شود.

برنامه ریزی انجام شده برای خنك كردن هوای ورودی نیروگاه ها
پیشاهنگ با بیان این كه نیروگاه ها برای ۱۵ درجه حرارت طراحی شده اند، اظهار داشت: باید تمهیدات لازم برای خنك كردن هوای نیروگاه ها را به كار ببریم كه در این راستا تمهیدی اندیشیده شده است كه هوای ورودی را ۲۰ درجه خنك كند.

طراحی نیروگاه ها در جهت طراحی محیط
ایشان در ادامه با تاكید بر این كه یكی از برنامه ها طراحی نیروگاه ها بر مبنای طراحی محیط است، توضیح داد: زمانی كه می خواهیم در استان نیروگاه تأسیس نماییم، ارتفاع استان را در نظر می گیریم و بر اساس آن نیروگاه را تأسیس می نماییم. این كار به صورت پایلوت در كرمان و یزد انجام شده است.
او با اشاره به اقداماتی كه در جهت ساخت تجهیزات در داخل كشور صورت گرفته است اظهار داشت: با اتكا به متخصصان دانشگاه ها و پژوهشگاه هر تجهیزی كه در تعمیرات مورد نیاز باشد، در داخل ایجاد می شود. در این راستا سالیانه بیشتر از ۱۰۰۰ بسته ساخت داخل صورت می گیرد.

۵۰۰ مگاوات از نیروگاه ها بالای ۳۰ سال سن دارند
در ادامه مراسم عبدلی - مدیركل دفتر بهسازی نیروگاه ها و محیط زیست شركت مادر تخصصی برق حرارتی - با بیان این كه از ۱۰ هزار مگاوات، ۵۰۰ مگاوات از نیروگاه هایی كه در حال بهره برداری هستیم، بالای ۳۰ سال سن دارند اضافه كرد: این سن سبب افت تولید و راندمان، افزایش نرخ و كاهش میزان آمادگی می شود. البته در دنیا رسم است كه این نیروگاه ها مورد تعمیرات اساسی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: ما هم باید اقداماتی انجام دهیم كه واحدها را به طراحی اولیه برگردانیم تا افزایش راندمان و تولید صورت بگیرد. در این راستا دو راهكار انجام تعمیرات روتین سالانه و اجرای طرح های رفع محدودیت تولید در نظر گرفته شده است.

تعریف طرح های رفع محدودیت تولید
مدیركل دفتر بهسازی نیروگاه ها و محیط زیست شركت مادر تخصصی برق حرارتی با تاكید بر این كه زمانی كه سن نیروگاه ها افزوده می شود، تكنولوژی آنها از رده تولید خارج می شود، اظهار داشت: ازاین رو باید فناوری جدید و به روز برای بهسازی نیروگاه ها استفاده نماییم كه یا امكان پذیر نیست و یا به سرمایه زیادی نیاز دارد. بنابراین طرح های رفع محدودیت تولید تعریف شده است.
عبدلی با اشاره به فضای پسابرجام اظهار نمود: پس از امضای برجام، شركت های خارجی زیادی برای همكاری ابراز تمایل كردند، اما در شرایط فعلی، خودمان دست به كار شدیم. در این راستا ابتدا وضعیت فنی و عملكرد واحدها را مورد بررسی قرار دادیم تا مشكلات واحدها شناسایی شود.
وی افزود: برای این مشكلات راهكارهایی اتخاذ و اجرا كردیم. شاخص مهم در این فرایند هزینه ای كه صورت گرفت بر هزینه راه اندازی یك واحد جدید بود.
مدیركل دفتر بهسازی نیروگاه ها و محیط زیست شركت مادر تخصصی برق حرارتی با تاكید بر این كه چالش های تحریم برای ما به یك فرصت بزرگ تبدیل شد، اظهار نمود: هزینه ای كه شركت های خارجی برآورد كردند، تقریباً ۵۰ درصد هزینه راه اندازی یك واحد جدید بود كه این هزینه با راهكارهای ما به كمتر از سه درصد رسید. این كار برای سال های بعد هم ادامه خواهد داشت.

پیش بینی افزایش ۲۶.۵ تولیدی در نیروگاه نكا
در ادامه نعمتی - مدیرعامل نیروگاه نكا - با تاكید بر این كه این نیروگاه یك نیروگاه بزرگ است، اضافه كرد: این نیروگاه با قدمتی ۴۰ ساله، ۲۲۱۴ مگاوات قدرت منصوبه دارد و پیش بینی شده است تابستان امسال حدود ۲۶.۵ مگاوات نسبت به سال قبل در این نیروگاه افزایش تولید صورت بگیرد.
او با بیان این كه لوله های كندانسون نیروگاه نكا تعویض شد، اظهار داشت: حدود ۱۰۰ تن لوله در هر واحد مصرف می شود. همینطور حدود ۱۰ هزار پره داخل كشور ساخته شد. برای این فرایند شركت خارجی جی ای، ۲.۵ میلیون یورو هزینه پیش بینی كرده بود كه ما با یك میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان آنرا انجام دادیم.

برنامه ریزی ۶۰ هزار مگاواتی افزایش تولید در نیروگاه رامین
در ادامه این مراسم محمدی - مدیرعامل نیروگاه رامین - با بیان این كه هر واحد این نیروگاه قادر به تأمین ۱۸۰ مگاوات انرژی است، اظهار نمود: برنامه ریزی های ما برای افزایش تولید در زمانی كه هنوز پیك ۱۳۹۷ تمام نشده بود برای سال ۱۳۹۸ شروع شد.
وی افزود: ۱۵۵۰ مگاوات در تابستان و در دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد افت راندمان صورت گرفت كه برنامه ریزی كردیم این راندمان را برای ۶۰ هزار مگاوات افزایش دهیم.



1398/02/22
14:07:33
5.0 / 5
5053
تگهای خبر: برجام , تولید , سرمایه , سرویس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی