تغییر تورم منطقه ای در بازار مسكن

تغییر تورم منطقه ای در بازار مسكن

لوازم فلزی: آمارها نشان داده است روند افزایش قیمت مسكن كه تا سال قبل، بیشتر در مناطق شمال تهران اتفاق می افتاد امسال به مناطق جنوبی تغییر مسیر داده و منطقه 9 با 134 درصد، بیشترین افزایش قیمت را به خود مختص كرده است.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، سال قبل مناطق ۵ و ۱ معمولاً در هر ماه بیشترین افزایش نقطه به نقطه سالیانه قیمت مسكن پایتخت را به خود اختصاص می دادند. اردیبهشت سال قبل منطقه ۵ با ۵۳ درصد افزایش قیمت سالیانه، بالاترین نرخ تورم را در مناطق شهر تهران به ثبت رساند و منطقه ۱۶ با ۱۲ درصد از پایین ترین نرخ افزایش قیمت برخوردار بود. نكته جالب اینكه امسال افزایش قیمت منطقه ۱۶ به ۱۱۳ درصد رسیده و منطقه ۵ بالغ بر ۱۰۶ درصد رشد كرده است.
به تدریج از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ با اشباع قیمت در مناطق شمالی و از دست رفتن متقاضیان مؤثر بازار این مناطق، افزایش قیمت مسكن به مناطق جنوبی سرایت كرد تا جایی كه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ منطقه ۹ با ۱۳۴ درصد رشد سالیانه از بالاترین نرخ افزایش قیمت برخوردار بود و مناطق ۱۰، ۱۴ و ۱۵ در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
با اینكه در اردیبهشت ماه امسال ۶۶ درصد معاملات در مناطق شمال تهران انجام شده، مناطق جنوبی با سهم ۴۴ درصد از قراردادهای خرید و فروش، از روند رشد بیشتری برخوردار بوده اند.
هم اكنون میانگین قیمت مسكن در مناطق ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ به ترتیب ۹.۴، ۸.۷، ۸.۸، ۶.۹، ۱۲، ۹.۸، ۷.۱ و ۶.۳ میلیون تومان در هر متر مربع است. اما به سبب پایین بودن توان خرید متقاضیان این مناطق، آمار معاملات حدود ۳۰ درصد نسبت به سال قبل كمتر شده است.
این در شرایطی است كه قبل از این یك كارشناس اقتصاد مسكن اظهار كرده بود: " ركود بخش ساختمان از سال ۹۸ به ۹۹ موكول شده است؛ برای اینكه پس از بارشهای اخیر منابعی وارد بخش كشاورزی می شود كه درآمد دهك های درآمدی پایین جامعه را بالا می برد و این منابع به ساخت و ساز و خرید مسكن اختصاص می یابد. "
بگفته بیت الله ستاریان، "پس از رشد بطئی قیمت مسكن كه از نیمه دوم سال ۱۳۹۶ آغاز و در خرداد ۱۳۹۷ كند شد، تحلیل ما این بود كه از شهریور ماه ۱۳۹۸ بازار مسكن گرفتار ركود خواهد شد اما وقوع سیل، تأخیری در خرید متقاضیان ایجاد كرد و همین طور منجر به خسارات زیادی شد و البته بركاتی نیز به همراه داشت به شكلی كه از یك طرف آب های سطحی و پشت سدها افزایش پیدا كرده و پوشش گیاهی طی یك سال و نیم آینده بركاتی را در بخش كشاورزی و دامپروری ایجاد خواهدنمود. از طرف دیگر حدود چهار میلیارد دلار خسارت به بخش های زیربنایی وارد شد كه مجموع این عوامل منجر به گردش مالی در بخش مسكن می شود… افزایش ۱۲.۵ درصدی قیمت مسكن در شهر تهران ناشی از اثرات سیل است و احتمالاً ركود مسكن به سال ۱۳۹۹ موكول می شود. می بینیم كه دولت منابعی را برای ایجاد رونق در ساخت و ساز اختصاص داده كه حدود شش سال در حالت فریز قرار داشت. تأثیر این منابع امسال به تدریج خودرا نشان داده است."




منبع:

1398/03/16
19:51:27
5.0 / 5
4849
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , دولت , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی