سال جاری ۲۵۰ هزار کنتور هوشمند نصب می شود

سال جاری ۲۵۰ هزار کنتور هوشمند نصب می شود

به گزارش لوازم فلزی مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فن آوری های نوین توانیر اظهار داشت: در برنامه سال جاری صنعت برق نصب ۲۵۰ هزار کنتور جدید هوشمند د قرار دارد که بعد از تعیین مشخصات فنی از راه اجرای پروژه های پایلوت، تا آخر ۱۴۰۰ نصب می شود.


به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، هادی مدقق، با اشاره به اینکه تابحال بیشتر از ۵۵۰ هزار کنتور هوشمند در بخش های کشاورزی، صنعتی، عمومی و اداری نصب شده و در مرحله بعد کل پروژه نصب کنتورهای هوشمند به تعداد ۳۰ میلیون دستگاه با سرعت بالا در کشور آغاز خواهد شد، اظهار نمود: پیشرفت پروژه نصب کنتورهای هوشمند تابحال در بخش مشترکان دیماندی ۹۲ درصد، عمومی و اداری ۳۶ درصد، بخش های کشاورزی و صنعتی به همراه نصب تابلوهای مکمل ۵۱ درصد و در بخش خانگی و تجاری ۵ درصد بوده است.
ضمن اشاره به تصویب و ابلاغ سرفصل برنامه های کلان مدیریت بار با هدف ارتقای شاخص رویت پذیری و کنترل پذیری بار شرکتهای توزیع از جانب مدیرعامل توانیر، اظهار داشت: مصوبه در پنج بند تنظیم و ابلاغ گردیده است.
وی در مورد پیشرفت محورهای این مصوبه اظهار داشت: کار برنامه ریزی درمورد بند یک حدودا انجام شده و سهمیه شرکت ها را به لحاظ تعداد کنتورهای هوشمند برای نصب در بخش های مختلف کشاورزی، تجاری، صنعتی، خانگی و اداری مشخص کردیم. همینطور خرید منطقه ای تجهیزات به شرکتهای معین ابلاغ گردیده است.
وی ضمن اشاره به تعریف دو شاخص رویت پذیری و کنترل پذیری بار، از رصد هدف گذاری تعیین شده برای هر یک شرکتهای توزیع در این خصوص اطلاع داد و اضافه کرد: مطابق هدف گذاری انجام شده، متوسط رویت پذیری شرکتهای توزیع باید تا تابستان ۱۴۰۱ با نصب کنتورهای هوشمند از ۴۲ درصد فعلی به ۷۵ درصد افزایش یابد.
وی ضمن اشاره به تعیین معاونت هماهنگی توزیع توانیر بعنوان مجری طرح، از پیشبرد فعالیت ها در شرکتهای توزیع نیرو طبق برنامه ابلاغی و ساختار اجرایی مشخص شده اطلاع داد.
مدقق در مورد بند سوم مصوبه پیرامون نحوه تأمین مالی قراردادهای خرید کنتورهای هوشمند خاطرنشان کرد: در این ارتباط روش گشایش اسناد ریالی (LC ریالی) از جانب معاونت مالی پشتیبانی توانیر با بانک عامل هماهنگ شده و مناقصات آن هم بر همین مبنا در بورس کالا برگزار می گردد.
او همینطور از تعیین مجری برای بحث رویت پذیری پستهای توزیع اطلاع داد که طی برنامه ۲ ساله به اتمام می رسد و تابحال هم یکی از شرکتهای پیشرو (توزیع برق شهرستان مشهد) رویت پذیری پستهای توزیع حیطه عملکرد خویش را تکمیل کرده است.
مدقق مبحث بند پنجم را توسعه رویت پذیری به تمامی مشترکان از راه کنتورهای ارزانقیمت (کنتورهای هوشمند ریلی) عنوان نمود که مشخصات فنی آن تهیه و ابلاغ گردیده و ۴ شرکت توزیع بعنوان پایلوت انتخاب شدند.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از ایسنا، سرفصل برنامه های کلان مدیریت بار با هدف ارتقای شاخص رویت پذیری و کنترل پذیری بار شرکتهای توزیع از ۴۲ درصد به ۷۵ درصد به کمک کنتورهای هوشمند، ازسوی هیات مدیره شرکت توانیر تصویب و ابلاغ گردیده است بند نخست مصوبه هیات مدیره توانیر که در ۵ بند تنظیم شده، بخش توزیع توانیر را مکلف می سازد شاخصهای رویت پذیری و کنترل پذیری بار و برنامه کلان صنعت برق در این ارتباط را نهایی و ابلاغ کند و شرکتهای توزیع هم باید برنامه اجرایی رویت پذیری و کنترل پذیری بار خویش را با عنایت به شرایط منطقه، نوع تعرفه و میزان بار قابل پایش، تنظیم و معاونت هماهنگی توزیع بعد از بررسی و تایید برنامه ها، گزارش عملکرد ماهانه را برپایه نظارت مستمر، به هیات مدیره توانیر عرضه کند.
در بند سوم این مصوبه آمده: به منظور استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تحقق فعالیتهای فوق، ازجمله در چارچوب قراردادهای PF (خرید، تجهیز و تأمین مالی به وسیله سرمایه گذار)، دفتر تأمین منابع مالی با هدایت معاونت مالی، پشتیبانی و امورمجامع توانیر، تضامین مورد نیاز سرمایه گذاران را پیشبینی و فرمت قراردادهای مرتبط را به شرکتهای توزیع ابلاغ کند.
برپایه بند چهارم، رویت پذیری و کنترل پذیری پست های توزیع به منظور دستیابی به هدف توسعه مدیریت از سطح فیدرهای فشار متوسط به سطح پست های توزیع، جهت مدیریت موثر بار بخصوص در شرایط کمبود تولید، مورد تاکید قرار گرفت همینطور تشخیص نصب کنتور فهام یا تجهیز هوشمند رویت پذیری و اولویت بندی پست ها برعهده معاونت هماهنگی توزیع توانیر است و خرید تجهیزات مورد احتیاج به شرکتهای معین خدمات مشرکان ابلاغ و منابع مالی لازم در چارچوب حواله ارزی یا دیگر روش های مطمئن تأمین مالی به وسیله معاونت هماهنگی مالی و پشتیبانی و امورمجامع توانیر پیشبینی و به شرکتهای معین ابلاغ می شود.
در بند پنجم این مصوبه مقرر شد: به منظور دستیابی به هدف پایش و مدیریت مشترکان آمپری، معاونت هماهنگی توزیع نیازهای کسب و کاری و مشخصات فنی لوازم اندازه گیری هوشمند را تهیه و معاونت مالی و پشتیبانی و امور مجامع نحوه تأمین سریع این تجهیزات از تأمین کنندگان و تولید کنندگان و سامانه های مورد نیاز برای پایش مصرف را با عنایت به ظرفیت های قانونی و مقررات جاری تعیین و ابلاغ می کند.




منبع:

1400/08/05
19:53:12
5.0 / 5
752
تگهای خبر: تولید , خدمات , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی