گزارش لوازم فلزی؛

عدم تسهیلات دهی بانکها به تولید در انتهای سال

عدم تسهیلات دهی بانکها به تولید در انتهای سال

به گزارش لوازم فلزی، در صورتی که بررسی ها از وضعیت تولید، حکایت از کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش در این بخش دارد بانک ها هم نسبت به پرداخت تسهیلات به این بخش در ماه های پایانی سال کم کاری می کنند.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، اواخر سال قبل رهبری در جلسه ای که با تولیدکنندگان داشتند بر لزوم هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید تاکید کردند؛ موضوعی که طی سنوات گذشته بارها از جانب مسؤلان مختلف از وزیر تا نمایندگان مجلس هم مورد تاکید قرار گرفته اما هیچ وقت به نقطه مطلوب نرسیده است.
همچنین نوع رابطه سیستم بانکی با بخش تولید هم از دیگر انتقاداتی بوده که همواره پای ثابت خبرهای اقتصادی قرار داشته، بگونه ای که منتقدان معتقد بوده اند سیستم بانکی علاقه ای به انجام وظایف واقعی خود نداشته و بیشتر به دنبال بنگاه داری و روابط ناسالم می باشد.
از جمله روابط ناسالم سیستم بانکی با بخش تولید در ارتباط با نحوه عرضه تسهیلات و کم کاری بانکها در این بخش می شود؛ این در حالیست که مطابق قانون برنامه ششم توسعه، بانک مرکزی (شورای پول و اعتبار) مکلف است سیاست های پرداخت تسهیلات بانکی را بگونه ای تنظیم کند که سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات پرداختی سالانه طی اجرای قانون برنامه حداقل ۴۰ درصد باشد.
بی مهری بانکها به بخش تولید در انتها سال
در این رابطه علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس به مهر اظهار داشت: پشتیبانی از تولید متأسفانه در عمل دیده نمی شود و بانکها هم بیشترین تقصیر را در عدم همکاری با این بخش مولد دارند.
وی با تأکید بر این که بانکها با تبدیل شدن به بنگاه های اقتصادی از انجام تکالیف خود در برابر بخش تولید شانه خالی می کنند، اضافه کرد: انتظار می رود بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به مبحث عدم همکاری بانکها با بخش تولید و همینطور بنگاه داری آنها ورود جدی داشته باشند.
حدادی افزود: تداوم بی توجهی به تولید، منجر به ورود صدمه های جدی به این بخش می شود که در نهایت به اقتصاد کشور و همینطور آمار اشتغال ضربه وارد خواهد شد. باید توجه گردد که بخش پیشران اقتصاد نیازمند توجه برای پویایی و حرکت در راه پیشرفت است، ازاین رو باید تصمیمات جدی در مورد عملکرد شبکه بانکی در برابر تولید صورت بگیرد.
وی اظهار داشت: هم اکنون بانکها در حالیکه نزدیک به پایان سال هستیم تسهیلات را پرداخت نمی کنند و واحدهای تولیدی با مشکل سرمایه در گردش مواجهند ازاین رو لازم است تدبیری برای تسریع در این امر صورت بگیرد.
پیگیری از وزیر اقتصاد
حدادی با اعلان اینکه نقدینگی اگر به سمت تولید هدایت شود مثمر ثمر خواهد بود، اضافه کرد: برای تحقق شعارهای سال که همه در مورد تولید بوده باید به توانمندی های داخلی در عرصه تولید دقت نماییم. مجلس حامی بخش مولد کشور بوده و در این جهت در صورت ضرورت از وزیر اقتصاد و همینطور رئیس کل بانک مرکزی مبحث را در صحن مجلس پیگیری خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: یکی از اصلی ترین دغدغه های بخش تولید کشور، هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید است؛ البته در این بخش نیازمند تسهیلات ارزانقیمت هستیم.
واحدهای کوچک و متوسط؛ قربانیان اصلی
به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، به اعتقاد کارشناسان، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش در نهایت می تواند بیکاری کارگران در واحدهای کوچک و متوسط را به همراه داشته باشد. این در حالیست که بانکها ترجیح می دهند با تزریق منابع مالی به پروژه های اقتصادی مختلف شرکتهای تابعه خودشان نظیر پروژه های ساختمانی، سود بیشتری به دست بیاورند، در حالیکه این عملکرد بانکها و استقبال آنها از سرمایه گذاری در پروژه های ساخت املاک تجاری، مسکونی، اداری و … سبب می شود نقدینگی به جای این که به سمت تولید و صنعت برود، به سمت سوداگری حرکت نماید و صنعت کشور فضایی برای رشد نداشته باشد.
نکته قابل توجه دیگر اینکه، بانکها شاید نسبت به پرداخت تسهیلات به واحدهای بزرگ اقداماتی انجام دهند اما در این فرآیند توجه چندانی به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط ندارند.
در این خصوص مهراد عباد عضو اتاق بازرگانی تهران می گوید: در سالهای قبل تلاش هایی برای آنچه «حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان» خوانده می شود، صورت گرفته است. در این میان، خیلی از شرکتهای کوچک و متوسط که درحال فعالیت هستند، به رغم ایجاد اشتغال پایدار، حتی در حرف و شعار هم مورد حمایت قرار نمی گیرند؛ بدین سبب که پروانه تولید ندارند و تولیدکننده به حساب نمی آیند.
به گفته عباد، مسئله اینست که هر شرکت کوچک و متوسطی قادر به دریافت تسهیلات بانکی نیست و موهبت اعتبارات بانکی اغلب به سمت شرکتهای بزرگ تولیدکننده سرازیر می شود.

1401/10/11
14:52:16
5.0 / 5
471
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , تولید , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی