صادرات پرتقال ایرانی به چین
به گزارش لوازم فلزی، یک مقام مسئول از صادرات پرتقال به چین اطلاع داد و اظهار داشت: این محموله در چارچوب نمونه بوده و برای دریافت مجوزهای بهداشتی و قرنطینه ای، کشف قیمت و بازخوردگیری از مصرف کنندگان به این کشور ارسال شد.
کاوه دلیری مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، رقم تولید مرکبات در استان مازندران را بیشتر از ۳ میلیون تن عنوان و اظهار نمود: چالش مازاد تولید مرکبات بخصوص پرتقال همواره در بازار ایران مطرح بوده و همین مبحث مشکلاتی را برای باغداران در فروش و عرضه این محصول در بازار بوجود آورده است.
وی اضافه کرد: مطابق با گزارش ها و آمار عرضه شده بیشتر از ۷۰۰ هزار تن مازاد مصرف داخلی، پرتقال در کشور تولید می شود که در نهایت ۳۰۰ هزار تن آن صادر می شود. همین اعداد و ارقام این گزاره را ثابت می کند که صادرات این محصول خلل و کمبودی در بازار داخلی ایجاد نمی کند و علاوه بر ارزآوری برای کشور، زمینه اشتغال در حوزه کشاورزی را هم فراهم می آورد.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با طرح چالش های پیش روی صادرات مرکبات در کشور، خاطرنشان کرد: مسائلی مانند «حمل و نقل و لجستیک» و «شرایط نگهداری مرکبات در زمان ارسال» جزو مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود که رویکرد سازمان توسعه تجارت به منظور تسهیل صادرات مرکبات به کشورهای هدف همچون روسیه و چین حل این گونه مسائل و مشکلات به کمک بخش خصوصی و همینطور سایر نهادها و سازمان ها بوده است.
دلیری اضافه کرد: برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی بخصوص مرکبات باید به موضوع هایی مانند «برندینگ»، «بسته بندی»، «انبارداری فنی» و «مقابله با آفات» توجه ویژه شود.
وی ضمن تاکید بر لزوم حفظ بازارهای تصاحب شده، اظهار داشت: «ایجاد زنجیره تأمین و تولید محصول با کیفیت» و «تکمیل زنجیره صادرات بعد از باغ» همچون مواردی است که باید به آن توجه کرد تا بتوان در بازارهای صادراتی حضوری دائمی و تثبیت شده داشته باشیم.
صادرات پرتقال به چین برای نخستین بار
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه یکی از سیاست های دولت سیزدهم توسعه صادرات محصولات غیرنفتی است، اظهار داشت: حل مسائل و مشکلات صادرات پرتقال در چند ماه اخیر یکی از اولویت های سازمان توسعه تجارت بوده و تلاشهای زیادی توسط رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کشور چین برای ورود این محصول به این کشور بعنوان یکی از اهداف صادراتی مرکبات ایران دنبال شده است.
دلیری خاطرنشان کرد: چین اولین شریک تجاری ما به حساب می آید اما سبد محصولات صادراتی ما به این کشور به طور عمده منحصر به محصولات پتروشیمی و مواد خام معدنی است؛ بنابراین با هدف افزایش تنوع محصولات صادراتی به چین تلاشهای گوناگونی در یک سال قبل از جانب سفارت و رایزنی بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کشور چین شروع شد و در نهایت زمینه ورود پرتقال ایران به کشور چین با دریافت مجوزهای لازم برای نخستین بار فراهم گردید.
وی اضافه کرد: چین به سبب داشتن درآمد سرانه رو به رشد و جمعیت زیاد نه تنها برای ایران بلکه برای سایر کشورها بازار صادراتی مهم تلقی می شود و این مورد سبب به وجود آمدن فضای رقابتی شدید در این کشور شده است.
مدیر کل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: وجود این بازار رقابتی و جذاب سبب شده سخت گیری های بسیاری در مورد کیفیت محصولات کشاورزی برای واردات به این کشور اعمال شود که ثبت و پذیرش شرکتهای صادرکننده در چین و الزامات پروتکلهای قرنطینه ای و بهداشتی بخشی از آن هاست که در همین زمینه یکی از شرکتهای ایرانی توانست در گمرک چین ثبت و مجوز صادرات این محصول را دریافت کند و ما در ادامه تلاش می نماییم مشتریان بالقوه را در این بازار شناسایی نماییم.
دلیری با اشاره به اینکه در واپسین روزهای اسفند ۱۴۰۱ نخستین محموله پرتقال به صورت نمونه به کشور چین ارسال شد، اظهار داشت: این نمونه ارسالی حدود ۲ تن بوده و به منظور دریافت مجوزهای بهداشتی و قرنطینه ای کشور چین، کشف قیمت و بازخوردگیری از مصرف کنندگان چینی به این کشور ارسال شده است و در صورت دریافت مجوزهای نهایی و بازخوردهای مثبت از این بازار راه برای ارسال محصولات با حجم مناسب در آینده فراهم خواهد شد.
وی ضمن اشاره به لزوم همکاریهای بخشی میان وزارت امور خارجه ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی به چین یک دستاورد بزرگ است و به شرط رعایت الزامات در سالهای آینده می تواند جهش صادراتی چشمگیری در صادرات مرکبات ایجاد نماید.
منبع: لوازم فلزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب