جایگاه ما در تجارت جهانی بسیار ضعیف است

جایگاه ما در تجارت جهانی بسیار ضعیف است

به گزارش لوازم فلزی، وزیر صمت اظهار داشت: متأسفانه جایگاه ما در تجارت جهانی بسیار ضعیف است، ما در صادرات موفقیت زیادی نداشتیم باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده نمائیم.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، عباس علی آبادی امروز در آئین گشایش سه نمایشگاه صنعت نساجی، پوشاک و کیف و کفش، اظهار نمود: ۴۰ کشور برای صادرات صنعت نساجی به ما عرضه شدند که روی آنها کار خواهیم کرد تا به لیست کشورهای صادراتی در این صنعت اضافه شوند. متأسفانه جایگاه ما در تجارت جهانی بسیار ضعیف است، ما در صادرات موفقیت زیادی نداشتیم باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده نماییم تا در این حوزه شاهد رشد خوبی هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امروز باید با توسعه صادرات در صنعت نساجی و پوشاک به بازار کشورهای همسایه وارد شویم همین طور اگر توانستیم به اروپا هم صادر نماییم.
وی ضمن اشاره به موانع توسعه در صنعت پوشاک اظهار داشت: نخستین مانع نوآوری و فناوری در تجهیزات و طراحی در صنعت پوشاک است، گاهی می بینیم یک لباس دوخت خوبی دارد؛ اما پارچه مناسبی ندارد یا طراحی خوبی ندارد باید بر روی فناوری و نوآوری کار کرد.
وی اظهار داشت: اول کیفیت تجهیزات و بهبود ماشین آلات ضروری است؛ معاونت صنایع عمومی وزارت صمت در اینباره برنامه ریزی می کند تا بتوانیم سهم تبصره ۱۸ و سایر منابع را افزایش دهیم. دوم بحث مدیریت و کنترل کیفیت است باید تولیدکنندگان و صنعتگران تلاش کنند تا بهترین کیفیت کالا را تحویل دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر تشکیل خوشه اصرار کرد و اظهار داشت: پیشنهاد من این است که ما با یکدیگر یک خوشه تشکیل دهیم و کنار هم قرار بگیریم تا از تجربیات یکدیگر بهره مند شویم. ما مدیران باید از بزرگان این صنعت حمایت نماییم واحدهای کوچک نیاز است تا به واحدهای دیگر بپیوندند.
علی آبادی ضمن اشاره به این که در صنعت پارچه تحولات مهمی رخ خواهد داد، اظهار داشت: باید در طراحی و نوع لباس آماده باشیم بدین جهت ارائه آموزش های مهارتی و تخصصی در این حوزه لازم است ما شاید در پوشاک عمومی نتوانیم رتبه خوبی به دست آوریم اما در پوشاک تخصصی می توان به موفقیت دست یافت.
وی ضمن اشاره به این که رویکرد اصلی مان در صنعت خودرو، نساجی و پوشاک و… باید دانش بنیان و صادرات محور باشد، اظهار داشت: صنعت نساجی و پوشاک از پایه های اجتماعی و اقتصادی تمدن بشری هستند. کاری به اولی یا چندمی آن نداریم، اما صنعت پوشاک یکی از پایه های اصلی است؛ می شود خودرو نداشت اما نمی توان از خوراک، پوشاک و مسکن گذشت؛ نساجی در رده و ردیف نخستین ها و در زمره نخستین نیازهای اجتماعی بشر است؛ بدین سبب در اقتصاد جهانی، نساجی از ارکان اقتصاد جهانی بشمار می رود.
وزیر صمت در ادامه اظهار نمود: طبق آمار ۲۱ درصد اشتغال از کل صنعت پوشاک جهان در اروپا و ۱۱ درصد در آمریکا و پنج درصد در آفریقا متمرکز است، اما این عدد در آسیا ۶۳ درصد است؛ این نشان داده است که در کشورهای بسیار توسعه یافته و حدودا توسعه نیافته، صنعت پوشاک از اولویت اول برخوردار نیست؛ اما در کشورهای میانه به لحاظ توسعه یافتگی، این مساله بسیار حائز اهمیت است؛ چونکه در توسعه یافته ها اشتغال اولویت نیست و بدنبال صنایع اشتغال زا نیستند، بلکه بدنبال صنایعی هستند که بسیار ثروت زا باشد. اگر هم اکنون، مشکل ما اشتغال است، بدون تردید همچون بهترین گزینه ها، صنعت نساجی و پوشاک است و این صحبت عاقلانه ای است.
علی آبادی تصریح کرد: نکته دوم که به نظر بنده بسیار مهم و تاکید بر آن ضروری می باشد، این است که این صنعت به شدت سرمایه خواه نیست؛ چونکه نیروی انسانی محور است. صنعتی است بر پایه هنر و توانایی فردی افراد. ماشین آلات هم نیاز دارد و خیلی از گروههای صنعت را می توان با ماشین آلات پیشرفته حل کرد یا قیمت تمام شده را با ماشین آلات کم کرد، اما یادمان باشد که هنوز نیروی انسانی حرف اول را می زند؛ بدین سبب برای توسعه صنعتی که سرمایه زیادی هم نیاز ندارد، بایستی به سراغ صنعت نساجی و پوشاک برویم.
به گفته وی برای حل دو معضل اشتغال و ثروت زایی به نظر می آید با هزینه کمتر، می توان روی صنعت نساجی و پوشاک حساب کرد.


منبع:

1402/07/24
08:08:42
5.0 / 5
319
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی