در گفت وگو با لوازم فلزی مطرح شد
صادرات ماشین آلات بسته بندی صنعت غذایی به 3 قاره
به گزارش لوازم فلزی، یکی از شرکتهای دانش بنیان با طراحی و ساخت ماشین آلات بسته بندی خطوط تولید صنعت غذایی، موفق به صادرات آن به قاره های آسیا، اروپا و آفریقا شده، ولی به قول محققان این شرکت، نبود مراودات بانکی چالشی برای توسعه صادرات دانش بنیان کشور است.
مجتبی نائلی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: زمینه تولیدی این شرکت در حوزه ماشین آلات صنایع غذایی است. این ماشین آلات شامل تجهیزات بسته بندی است که در خطوط تولید صنعت غذایی به کار می روند.
وی این ماشین آلات را برای خطوط بسته بندی کنسروها، نوشیدنی های گازدار و غیر گازدار، شیر و لبنیات تا روغن های صنعتی عنوان و اظهار نمود: ماشین ردیف کن بطری همچون محصولات ما است. کاربرد این ماشین برای ردیف کردن بطری های پلاستیکی (PET، پلی اتیلن) در خطوط بسته بندی نوشابه، دوغ، آب معدنی، روغن مایع و غیره است. این ماشین دارای یک مخزن با نوار بالابر جهت رساندن بطری به مخزن اصلی ماشین است و ظرف های ردیف شده بوسیله ی یک ریل بادی(Air Conveyor) از ماشین خارج می شود.
نائلی، ماشین «تری بلوک» را از دیگر محصولات این شرکت دانست و افزود: این ماشین دارای سه قسمت شست وشو با ۳۲ فک، پر کن با ۳۲ نازل و دربندی با ۱۰ هد مخصوص است و برای بسته بندی مایعات رقیق بدون گاز از قبیل آب، آب میوه، دوغ، عرقیات، نوشابه های تخم شربتی و برای بطری های شیشه ای از سایز ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ سی سی به کار می آید. این دستگاه بدون اتصال نازل با ظرف فرایند پرکردن را انجام می دهد و سیستم پر کن از نوع پیمانه ای است و حجم پیمانه برپایه حجم بطری نمونه ساخته خواهد شد.
این فعال حوزه فناوری، ماشین «لیبل زن بطری» را از دیگر دستاوردهای دانش بنیان این شرکت ذکر کرد و اظهار داشت: برچسب زدن روی ظروف استوانه ای از جنس پلاستیک(PET، پلی اتیلن)، شیشه ای و فلزی (قوطی) از کاربردهای این ماشین به حساب می آید. برچسب مصرفی بر روی بطری های پلاستیکی (OPP) به شکل رول پیچیده است.
نائلی ضمن اشاره به طراحی و ساخت ماشین های پرکن پیستونی برای صنعت غذایی، اظهار داشت: این ماشین برای پرکردن مایعات غلیظ و نیمه غلیظ مانند رب گوجه فرنگی، انواع سس، روغن های خوراکی و صنعتی در ظروف فلزی (قوطی)، شیشه ای و پلاستیکی (پلی اتیلن، PET) به کار می آید. سیستم پرکردن این ماشین، حجمی بوده و دارای ۸ عدد سیلندر و پیستون و ماشین مجهز به سیستم کنترل ظرف است و در صورت نبود ظرف عمل پرکردن را انجام نخواهد داد.
مدیر عامل این شرکت از صادرات این محصولات اطلاع داد و خاطرنشان کرد: این ماشین آلات را به کشورهای همجوار همچون امارات، افریقا، افغانستان، عراق، ترکیه و همینطور کشورهای حوزه CIS و کشورهای اروپایی همچون انگلستان، لهستان و فرانسه صادر کردیم. در مقطعی از زمان صادرات به عربستان را داشتیم که امیدواریم این همکاری از سر گرفته شود.
به نقل از ایشان، این شرکت در این همکاریهای بین المللی، مبادرت به صادرات ماشین آلات کرده است.
وی به مبحث چالش های صادراتی حوزه دانش بنیان ها اشاره نمود و خاطرنشان کرد: مسئله برگشت پول یکی از چالش های ما به شمار می رود؛ چون که به دلیل نبود مراودات بانکی، چرخش پول دشوار است و از طرفی کشورهایی که دارای مراودات بانکی وسیع در سطح بین المللی هستند، علاقه ای به همکاری ندارند، ولی به علت کیفیت خوب ماشین آلات ایرانی و قیمت رقابتی، تمایل برای خرید ماشین آلات را بوجود آورده ایم.
نائلی با اشاره به اینکه صنعت ماشین سازی یک صنعت پایه و رو به رشدی است، تصریح کرد: حجم بازار ماشین آلات در ایران سالیانه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار است که حدودا ۳ تا ۴ میلیارد تومان از این نیاز در ایران ایجاد می شود و اگر نگاه ویژه ای به این صنعت پایه صورت گیرد، این صنعت آینده شکوفایی خواهد یافت.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: خوشبختانه معاونت علمی با تشکیل ستاد توسعه ماشین سازی به این حوزه توجه ویژه ای دارد و در کنار آن حدود ۱۵ تشکل در حوزه ماشین سازی در کشور شکل گرفته است و همینطور فدراسیون ماشین سازی هم تشکیل شده است و با این گام ها میتوان شاهد رخدادهای خوبی در این عرصه باشیم.
منبع: لوازم فلزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب