معاون وزیر جهاد كشاورزی:

قیمت تمام شده غذا در ایران بالاست

قیمت تمام شده غذا در ایران بالاست

به گزارش لوازم فلزی، البرز معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اظهار نمود: اگر غذا به هر قیمتی تولید شود ولی تهیه آن در توان مردم نباشد؛ این امر خدشه دار کردن امنیت غذایی است.



اکبر فتحی در نشست کاووش برای آینده کشاورزی، نقش دانشگاه در امنیت غذایی که نهم اردیبهشت در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار داشت: امنیت غذایی، تأمین غذای کافی و سالم برای همه افراد است و بعنوان یک حقوق فردی در جامعه محسوب شده و زیربنای تمام امنیت های یک کشور تلقی می شود.

وی اضافه کرد: زمانیکه نتوانیم امنیت غذایی را فراهم کنیم؛ تمام امنیت ها به خطر خواهد افتاد. طبیعتاً برای دستیابی به امنیت غذایی باید مولفه های ضروری آن مثل فراوانی، سلامت، دسترسی فیزیکی و اقتصادی را ایجاد کرد.

فتحی افزود: همینطور توان اکولوژیکی بستر و محیطی که غذا در آن تولید می شود هم باید درنظر گرفته شده و تمام این موارد را در کنار یکدیگر قرار دهیم.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اظهار نمود: در حوزه دسترسی به غذا، علاوه بر دسترسی فیزیکی، دسترسی اقتصادی را هم باید برای عموم ایجاد نماییم. دسترسی اقتصادی یعنی این که توان خرید آنقدر کافی و بالا باشد که همه بتوانند غذا را تهیه کنند.

ایشان در ادامه اضافه کرد: از طرفی معتقدم در این حوزه باید قیمت تمام شده محصول را هم لحاظ نماییم. اگر غذا به هر قیمتی تولید شود ولی تهیه آن در توان مردم نباشد؛ این امر خدشه دار کردن امنیت غذایی است.

فتحی اظهار داشت: قیمت تمام شده محصول در کشور متاسفانه بالاست. این وضعیت به علت شرایط اقلیمی و نظام بهره برداری کشت و همینطور نظام بازرگانی در کشور رخ داده و ایراداتی در هر سه بخش وجود دارد. این ایرادات باید حل شود تا دسترسی به امنیت غذایی را بیشتر نماییم.

وی در رابطه با سلامت غذایی اظهار داشت: سلامت تولید و مصرف غذایی جزء مهمی از زنجیره امنیت غذایی است. اختلاف عقیده ای در این حوزه وجود دارد و برخی سلامت غذا را در حوزه وزارت بهداشت می دانند، در حالیکه معتقدم باید در حوزه جهاد کشاورزی تعریف می شد. سلامت غذایی باید از مبادی تولید آغاز شود و استفاده از نهاده های شیمیایی و سموم را از مبدا کنترل کرد.

دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی در رابطه با نقش دانشگاه در امنیت غذایی و آینده کشاورزی اظهار داشت: در حوزه امنیت غذایی باید بررسی کرد که دانشگاه می خواهد خود نقش آفرینی کند و یا این که از خروجی های خود که دانشجویان هستند بهره برده و در حوزه عمل نقش آفرینی کند.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی افزود: هم اکنون فضا برای نقش آفرینی دانشجویان که خروجی دانشگاه هستند؛ در حوزه دانشگاهی کاملا فراهم است. ازاین رو هر چقدر که بتوانیم ضریب دانش را در کشاورزی بالا ببریم، بهره وری را بالا برده ایم و اینکار را خروجی دانشگاه انجام می دهد.

فتحی افزود: حضور متخصین در کنار کشاورزی سنتی و تلفیق دانش بومی با دانش جدید می تواند بهره وری و عملکرد در واحد سطح را افزایش دهد و این نقش دانشگاه در زنجیره امنیت غذایی است.

دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی اظهار داشت: ازاین رو ضروری است در قسمت خصوصی و با استفاده از افراد تحصیل کرده در چارچوب شرکتهای دانش بنیان ایفای نقش کرده و دانش خویش را به کشاورزان اثبات نماییم.





منبع:

1404/02/10
09:42:12
5.0 / 5
16
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خرید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است (1396 - 1404)

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی ، ارائه اطلاعات جامع در مورد همه لوازم فلزی ، صنعتی خانگی تاسیساتی