استقبال شهرک های صنعتی از سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر
لوازم فلزی: به گزارش لوازم فلزی، معاون سازمان صنایع کوچک اظهار داشت: فضاهایی ویژه در شهرک های صنعتی درنظر گرفته شده که بطور دقیق تر به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص یافته اند.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، با گذشت تنها چند هفته از آغاز فصل گرم سال، بار دیگر هشدارها در رابطه با ناترازی در تأمین برق صنایع به یکی از دغدغه های جدی در محافل صنعتی و اقتصادی کشور تبدیل گشته است. استمرار این وضعیت، نه تنها کارهای تولیدی را در معرض اختلال قرار می دهد، بلکه چشم انداز رشد اقتصادی پایدار را هم با تهدید مواجه می سازد.
کمبود زیرساخت های حیاتی نظیر برق و آب، به یکی از چالش های بنیادین بخش صنعت بدل شده است؛ چالشی که اثرات آن تنها به توقف خطوط تولید محدود نمی گردد، بلکه بر کل زنجیره تأمین، سطح اشتغال و حتی ثبات بازار هم اثرگذار است. این وضعیت در حالی ادامه دارد که خیلی از واحدهای تولیدی در راه توسعه و افزایش ظرفیت قرار دارند و هرگونه ناپایداری در تأمین انرژی، می تواند این مسیر را با مانع مواجه کند.
در همین زمینه، بعضی از فعالان صنعتی با ابراز نگرانی نسبت به نتایج اقتصادی و اجتماعی بحران انرژی، خواهان تدوین یک برنامه عملیاتی، شفاف و قابل اجرا برای مدیریت این ناترازی شده اند. به باور آنها، حل وفصل این بحران، شرط لازم و اولیه برای تضمین پایداری تولید در کشور است و از آن مهم تر، نقش کلیدی در تقویت انگیزه سرمایه گذاری در قسمت صنعت ایفا می کند.
از نگاه کارشناسان، استمرار بی برنامگی در مدیریت منابع انرژی، نه تنها ریسک سرمایه گذاری را بیشتر می کند، بلکه می تواند به مهاجرت صنایع به کشورهای همسایه و از دست رفتن مزیت های رقابتی ایران در عرصه تولید منجر شود. از ین جهت، برخورد راهبردی و فوری با ناترازی برق و آب، ضرورتی انکارناپذیر برای حفظ حیات صنعتی کشور محسوب می شود.
در این رابطه طهمورث لاهوتی معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تکیه بر این که اصلی ترین نیازهای تولید، مسایل در رابطه با زیرساخت هاست، به خبرنگار مهر اظهار داشت: آب و برق به عنوان نیازهای اولیه کارهای تولیدی تلقی می شوند و نبود آنها می تواند خسارات سنگینی به فرایند تولید وارد کند. تداوم این وضعیت حتی می تواند بر هدف گذاری های رشد اقتصادی کشور هم تاثیر منفی بگذارد.
وی اضافه کرد: درخواست ما از وزارت نیرو اینست که برنامه ای مشخص، مدون و روشن برای دوره های کوتاه مدت و بلند مدت در جهت رفع اشکال ناترازی برق و البته آب عرضه نماید. این مساله می تواند حداقل اطمینان خاطری برای صنعتگران و سرمایه گذاران آینده فراهم آورد تا بدانند مقرر است این مشکل حل شود و امنیت سرمایه گذاری در این زمینه تضمین شود.
لاهوتی اظهار داشت: در خیلی از شهرک های صنعتی بزرگ، ما کار نگهداری از شهرک را به شرکت های خدمات عمران شهرک های صنعتی واگذار کرده ایم که متشکل از واحدهای صنعتی فعال در همان شهرک ها هستند. از ظرفیت این شرکتها برای سرمایه گذاری در عرصه نیروگاه های تجدیدپذیر استفاده می نماییم تا بخشی از کمبود انرژی را جبران نماییم و مشکلات ناشی از قطع برق را کاهش دهیم.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با اشاره به اقدامات انجام شده برای رفع ناترازی برق در شهرک های صنعتی اظهار داشت: در کشور فضاهایی ویژه در شهرک های صنعتی درنظر گرفته شده که به طور دقیقتر به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص یافته اند. این اراضی فقط برای سرمایه گذاری در عرصه نیروگاه های خورشیدی واگذار می شوند.
وی اضافه کرد: در استان هایی که شرایط مساعدتری دارند، مانند استانهای مرکزی کشور، فرصت مناسبی برای توسعه این پروژه ها برقرار است. از سرمایه گذاران دعوت می نماییم به شرکت های استانی مراجعه نمایند تا زمینهای مورد نظر در اختیارشان قرار گیرد و بتوانیم با کمک هم به تولید برق و رفع کمبود انرژی در کشور کمک نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب