اقتصاد پنهان پوشاک چه طور میلیاردها دلار قاچاق وارد بازار می شود؟

اقتصاد پنهان پوشاک چه طور میلیاردها دلار قاچاق وارد بازار می شود؟

به گزارش لوازم فلزی، بازار 12 میلیارد دلاری پوشاک ایران همچنان با چالش قاچاق دست وپنجه نرم می کند؛ کالایی که به قول مسؤلان تا 3 میلیارد دلار از بازار را در اختیار گرفته و تولید داخلی را تحت فشار قرار داده است.



به گزارش لوازم فلزی به نقل از خبر آنلاین، صنعت پوشاک و نساجی یکی از بزرگ ترین صنایع اشتغال زا در ایران به شمار می رود؛ صنعتی که از تولید الیاف و پارچه تا طراحی، دوخت، توزیع و فروش را در بر می گیرد و ظرفیت بالایی برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال دارد. با این وجود، فعالین این حوزه سال هاست از یک رقیب جدی و پرقدرت گلایه دارند؛ قاچاق پوشاک.
مهر در خبری نوشت: برآوردها نشان داده است بازار پوشاک ایران سالانه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار ارزش دارد؛ بازاری که بخش عمده نیاز آن از راه تولید داخلی تامین می شود، اما همچنان سهم قابل توجهی از آن در اختیار کالاهای قاچاق قرار دارد. موضوعی که به اعتقاد مسؤلان، علاوه بر لطمه به تولیدکنندگان داخلی، بر اشتغال، سرمایه گذاری و حتی ساختار رقابت در بازار نیز اثرگذار می باشد.
اسماعیل علیدادی، معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضمن اشاره به ابعاد این مساله اعلام نموده است که سالانه حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار از بازار پوشاک کشور به کالاهای قاچاق اختصاص دارد و برخی برآوردها نیز سهم قاچاق را تا ۳۰ درصد بازار اشاره میکنند.
این ارقام نشان داده است که با وجود محدودیت های اعمال شده در سالهای اخیر، قاچاق همچنان یکی از چالش های اصلی صنعت پوشاک کشور باقیمانده است. کارشناسان اعتقاد دارند حضور گسترده کالاهای قاچاق در بازار، نه تنها درآمد تولیدکنندگان داخلی را می کاهد، بلکه انگیزه سرمایه گذاری در این صنعت را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
ممنوعیت واردات و استمرار عرضه برندهای خارجی
یکی از مهم ترین سیاستهای دولت برای برخورد با قاچاق پوشاک، ممنوعیت واردات این کالا از سال ۱۳۹۷ بوده است. بر طبق این سیاست، واردات پوشاک به کشور حتی از مسیرهای ملوانی و کوله بری نیز ممنوع اعلام گردید.
علیدادی در اینباره می گوید: «از سال ۱۳۹۷ واردات پوشاک به کشور ممنوع شده و هرگونه پوشاک خارجی واردشده به کشور بعد از این تاریخ، در صورت عرضه در بازار، کالای قاچاق شمرده می شود.»
با وجود این ممنوعیت، گذری در بازارهای مختلف نشان داده است که همچنان در خیلی از مراکز خرید و واحدهای صنفی، انواع برندهای خارجی بدون مشکل خاصی به فروش می رسد. مساله ای که مبین وجود فاصله قابل توجه میان قوانین و حقیقت های بازار است. در این راستا، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی سالهای اخیر برخورد با عرضه کنندگان پوشاک قاچاق را در دستور کار قرار داده و پرونده های گوناگونی در این عرصه تشکیل شده است.
حمایت از تولید؛ فراتر از ممنوعیت واردات
در حالی که محدودیت واردات با هدف پشتیبانی از تولید داخلی اجرا شده، خیلی از کارشناسان اعتقاد دارند موفقیت این سیاست در گرو افزایش توان رقابتی تولیدکنندگان داخلی است. صرف حذف رقبای خارجی از بازار نمی تواند به تنهایی تضمین کننده رشد پایدار صنعت پوشاک باشد.
معاون حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بر همین مساله تاکید کرده و گفته است: «حمایت از تولید داخلی زمانی به نتایج پایدار منجر خواهد شد که تولیدکنندگان داخلی از سطح مناسبی از رقابت پذیری برخوردار باشندحمایت از تولید داخلی زمانی به نتایج پایدار منجر خواهد شد که تولیدکنندگان از سطح مناسبی از رقابت پذیری برخوردار باشند.»
به گفته او، کیفیت و قیمت دو شاخص اصلی رقابت در بازار پوشاک هستند و تولیدکنندگان باید با ارتقاء کیفیت محصولات، بروزرسانی طراحی ها، تنوع بخشی به تولیدات و مدیریت هزینه های تولید، سهم بیشتری از بازار را در اختیار بگیرند.
فعالان صنعت پوشاک نیز اعتقاد دارند سلیقه مصرف کنندگان به سرعت درحال تغییر است و تولیدکنندگان داخلی برای حفظ جایگاه خود ناچارند علاوه بر کیفیت، در حوزه طراحی و برندینگ نیز سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند.
۲۱۷
1405/03/31
13:17:46
0.0 / 5
5
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بو , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
MetalSaz لوازم فلزی

metalsaz.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم فلزی محفوظ است (1396 - 1405)

لوازم فلزی

ساخت لوازم فلزی ، ارائه اطلاعات جامع در مورد همه لوازم فلزی ، صنعتی خانگی تاسیساتی