اتابک:
در دولت چهاردهم ۱۳۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد
لوازم فلزی: وزیر صمت با تشریح عملکرد دولت چهاردهم از تصویب سند پیشرفت صنعتی، احیای ۱۹۰۰ واحد صنعتی و ۸۰۰ معدن، توسعه زیرساخت های صنعتی و ثبت بالاتر از ۱۳۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی آگاهی داد.
به گزارش لوازم فلزی به نقل از مهر، سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش سوم «گزارش به مردم»، تهیه و تصویب سند راهبرد پیشبرد و ترقی صنعتی کشور را از مهم ترین اقدامات این وزارتخانه در دوره فعالیت دولت چهاردهم عنوان نمود و اظهار داشت: این سند که از مهم ترین اسناد ملی در ادوار مختلف بوده، این دفعه با جمع بندی تمامی توافق های پیشین و سودجستن از نظرات گروههای کارشناسی، بخش خصوصی، دولتی و عمومی به اجماع رسیده و بعد از طی مراحل بررسی در کمیته های تخصصی، به تصویب هیئت دولت رسیده است.
وی ادامه داد: این سند به شکل مأموریت محور تدوین شده و برش استانی آن با مشخص کردن مزیت های هر استان، با آمایش سرزمینی و برنامه هفتم توسعه مطابقت داشته و در راه تصویب غائی است.
اتابک همین طور به تدوین و تصویب سند توسعه خوشه های صنعتی کشور در دولت چهاردهم اشاره نمود و اظهار داشت: به دنبال این بودیم تا این سند در شهرک های صنعتی مورد وفاق قرار بگیرد و از آن برای مجموعه استان استفاده نماییم، این سند راهکاری برای اقتصادی تر کردن تولید و استفاده از مزیت های رقابتی استان هاست.
خودرو؛ از قانون ساماندهی تا سند کیفیت
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه خودرو اضافه کرد: آئین نامه های اجرایی تبصره ۲ و ماده ۶ قانون ساماندهی صنعت خودرو در دولت چهاردهم تدوین و اجرایی شد. برای اولین بار تکلیف خودرو های جانبازان که در دوره های قبل تنها بر روی کاغذ باقیمانده بود، مشخص شد.
وی افزود: همین طور سند کیفیت خودرو تدوین و عملیاتی شد که ابعادی همچون کیفیت قطعات، نحوه سوار کردن قطعات و خدمات بعد از فروش را شامل می شود امیدواریم در دوره اجرایی این سند، کیفیت خودرو را ارتقا دهیم.
اتابک از ایجاد نخستین مرکز تست تصادف در کشور اطلاع داد و اظهار داشت: ایمنی خودرو ها مورد تأکید رئیس جمهوری بود همین طور سیاستگذاری هایی در حوزه مصرف سوخت خودرو هم هست، در این راستا این اقدام نشانه ای از اهتمام دولت چهاردهم به ایمنی خودرو ها است.
تولید در بحران؛ مدیریت جهادی در وضعیت جنگ
اتابک ضمن اشاره به شرایط حساس جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان اظهار داشت: با مدیریت میدانی و پیگیری مستمر شخص رئیس جمهور، امنیت و وحدت کشور حفظ شد و با تامین بموقع کالا، نقصانی در بازار به وجود نیامد.
وی افزود: طبیعت کار در وزارت صمت بگونه ای بود که نمی توانستیم محل کار را ترک نماییم ما مجبور بودیم در وزارتخانه بمانیم چون درخواست ما از کارخانجات ادامه تولید بود پس ما هم در وزارتخانه ماندیم.
وزیر صمت تصریح کرد: مکرر در جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان رئیس جمهوری به شکل سرزده از وزارت صمت بازدید و مسایل را کنترل می کرد و ایشان شخصا به تمام وزارتخانه ها سر می زد و یکی از موثرترین کارهایی که سبب شد، قفسه ها پر، تولیدات استمرار یابد، بازار کسری را احساس نکند بطور قطع پیگیری ایشان بود.
احیای ۱۹۰۰ واحد صنعتی و پیشگامی در تولید عناصر نادر خاکی
اتابک ضمن اشاره به آمار تولیدات در دو سال اخیر اظهار داشت: در طول این مدت، بیشتر از ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه خودروی سواری، ۱۴۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۱۳۵ میلیون تن سیمان، ۶۳ میلیون تن فولاد، پنج میلیون یخچال و یخچال فریزر و بیشتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه تلویزیون تولید شد.
وی ضمن اشاره به اقدامات در بخش معدن اظهار داشت: میانگین عمق حفاری معدن در کشورمان از تمام دنیا کمتر است، باید دستگاه های جدید داشته باشیم که عمر دستگاه های ما زیاد است در این راستا یکی از مورد هایی که رئیس جمهوری به آن تذکر می دادند، بحث نوسازی ماشین آلات معدنی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در دولت چهاردهم، معدن های ما فعال بودند، بالغ بر ۱.۱ میلیارد تن مواد معدنی استخراج شد و ۱۲ درصد در صدور گواهی های اکتشاف رشد داشتیم که نگاه ما بسمت فلزات با ارزش افزوده بالا همچون مس و طلا تغییر کرده است.
تحول در بخش معدن و پیشگامی در خاورمیانه
وی با اشاره به اینکه نخستین جواز کارخانه عناصر نادر خاکی در خاورمیانه صادر کردیم اظهار داشت: اول به شکل پایلوت یک کارخانه ساخته شد و مواد نادر خاکی به خلوص غائی رسید و بعد جواز کارخانه صادر شد که این یک اقدام پرارزش دانش بنیانی بود که در دولت چهاردهم انجام شد.
به قول اتابک، «در بحث مس ما حجم سرمایه گذاری را طراحی کردیم تا بتوانیم از منابع بیرونی برای اجرای طرح های مس استفاده نمائیم نگاه دولت کار کردن بر روی عناصر با ارزش افزوده بالا بود در این راستا، سیستان و بلوچستان دارای معادن طلاست که حال معدن طلای مکانیزه فعال گردیده است.»
وی با تکیه بر این که داده های علوم زمین را در اختیار عموم مردم قرار داریم اظهار داشت: معدن یکی از مزیت های کشور است و امروز باید برای معدن به فکر ماشین آلات جدید باشیم که مورد تأکید رئیس جمهوری است.
وزیر صمت افزود: رئیس جمهوری بر روی ایمنی معادن تأکید ویژه ای داشت که یک هزار و۲۰۰ بازرسی از معادن انجام داده ایم که نسبت به دوره قبل قابل قیاس نیست.
ایجاد ۱۶ شهرک صنعتی و ناحیه تخصصی جدید
وزیر صمت در بخش توسعه زیرساخت ها، از ایجاد ۱۶ شهرک صنعتی و ناحیه تخصصی جدید اطلاع داد و اظهار داشت: بخشی از آنها بر پایه انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی طراحی شده اند.
وی ضمن اشاره به این که یکی از سیاستهای دولت چهاردهم انرژی پاک و تجدیدپذیر بود اظهار داشت: در بخش های مختلف ظرفیتهای بزرگی را ایجاد کردیم، صنایع معدنی ما بیشتر از میزان نیاز خودشان، نیروگاه های خورشیدی راه اندازی کردند که امیدواریم که این امر به تامین انرژی کمک نماید.
اتابک تصریح کرد: حال صنایع ما با ناترازی انرژی مواجهند راه اندازی یک هزار و ۳۲۵ طرح صنعتی نیاز به انرژی دارد حال تولید بخشی از انرژی توسط صنایع به انجام می رسد امیدواریم که بخشی از کسری را جبران نماییم ولی هنوز با کسری مواجهند.
وی تصریح کرد: در جهت سیاستهای احیا، هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی و ۸۰۰ معدن که از چرخه تولید خارج شده بودند، مجدداً به چرخه فعالیت بازگشتند. علاوه بر این، ۶۹۰ واحد صنعتی هم تحت پروژه های نوسازی و بازسازی قرار گرفته اند.
به نقل از ایشان، ۱۶ هزار پروانه برای بهره برداری صنعتی صادر و بیشتر از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه صنایع به وجود آمد.
وی ضمن اشاره به سیاست دکتر پزشکیان در توازن جمعیتی، برنامه هفتم و ابلاغیه رهبر شهید انقلاب اسلامی اظهار داشت: جایگاه ها و حوزچه های خیلی بزرگی داشتیم که با وجود هزینه های خیلی زیاد، حوزچه های پایینی بودند که بزرگترین آن «ایزایکو» کشتی های اقیانوس پیما بود که همه تعطیل بودند و نیاز به همکاری نهادهایی همچون وزارت راه و نفت داشتند ضمن این که در جنگ رمضان مورد به هدف خوردن قرار گرفت.
به قول اتابک «بردن صنایع به حاشیه دریاها در دولت چهاردهم انجام شد.»
وی با اشاره به اینکه در دولت چهاردهم ۵۵۳ هزار دستگاه خودرو اسقاط شد اظهار داشت: این عدد در دوره های قبل خیلی کمتر بود دولت به دو مقوله محیط زیست و انرژی و میزان مصرف سوخت تأکید داشتند.
عبور از توافقات نمادین بسمت تجارت واقعی
اتابک در تحلیل چالش های بازرگانان، بر ضرورت کاهش هزینه های صادراتی ناشی از تحریمها تصریح کرد و اظهار داشت: بازرگانان خواسته روشنی دارند؛ آنها به دنبال کاهش تعرفه های گمرکی از راه توافقات بین المللی هستند. ما دریافتیم که تفاهنامه های قدیمی تأثیر عملیاتی در تجارت نداشتند، بنابراین سیاست جدید ما بر پایه “تجارت کالا به کالا” و “آزادی تجارت” است تا تعرفه ها از دو طرف کم شود.
وی ضمن اشاره به اهمیت استراتژیک اتحادیه اوراسیا، اضافه کرد: مذاکرات ما با کشورهای حوزه اوراسیا و بلاروس خیلی مقتدرانه و با حمایت مستقیم ریاست جمهوری پیش می رود. توافق کالایی بین ما و پاکستان به امضا رسید همین اتفاق با عمان، اندونزی، ازبکستان و اوراسیا انجام شده است.
احیای نهادهای حمایتی و رکورد صادراتی
اتابک همین طور از اقدامات ساختاری دولت همچون «احیای شورای عالی صادرات» و «تقویت امنیت سازمان توسعه تجارت» برای دفاع از بخش خصوصی یاد کرد و اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت می توان از این طریق به تقویت صادرات و واردات کمک نماید.
وی ضمن اشاره به افزایش کارهای نمایشگاهی و اعزام هیأت های تجاری، عنوان کرد: در این دوره، حجم هیأت های تجاری ورودی و خروجی بشکلی بی سابقه بالا رفته است. برعکس دوره های قبل، حال شاهد مشارکت گسترده مقامات از سطح رئیس جمهوری تا مدیران شرکت های بزرگ در نمایشگاه های تجاری هستیم.
وزیر صمت افزود: میزان هیئت های تجاری اعزامی از ایران به سایر کشورها ۱۹۰ هیئت و تعداد ۱۸۰ هیئت خارجی برای بازدید از نمایشگاه ها به کشورمان آمده اند..
او در آخر اظهار داشت: با وجود چالش ها، ما در دو سال قبل بیشتر از ۱۳۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته ایم. با بهبود شرایط اقتصادی، هدف ما افزایش شاخص این عدد و توسعه پایدار پایانه های صادراتی کشور است که حال به ۲۱ پایانه رسیده است.
بطور خلاصه اتابک ضمن اشاره به آمار تولیدات در دو سال گذشته عنوان کرد: در طول این زمان، بیشتر از ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه خودروی سواری، ۱۴۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۱۳۵ میلیون تن سیمان، ۶۳ میلیون تن فولاد، پنج میلیون یخچال و یخچال فریزر و بیشتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه تلویزیون تولید شد. وی ضمن اشاره به این که اولین جواز کارخانه عناصر نادر خاکی در خاورمیانه صادر کردیم عنوان کرد: اول بشکل پایلوت یک کارخانه ساخته شد و مواد نادر خاکی به خلوص غائی رسید و بعد جواز کارخانه صادر شد که این یک اقدام پرارزش دانش بنیانی بود که در دولت چهاردهم انجام شد. اتابک خاطرنشان کرد: حال صنایع ما با ناترازی انرژی مواجهند راه اندازی یک هزار و ۳۲۵ طرح صنعتی احتیاج به انرژی دارد حال تولید بخشی از انرژی توسط صنایع به انجام می رسد امیدواریم که بخشی از کسری را جبران نماییم ولی هنوز با کسری مواجهند.
منبع: لوازم فلزی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب